Antena 3 CNN Actualitate Locale Cum s-a răzbunat un poliţist pe şoferul care l-a avertizat că merge cu farurile pentru ceaţă aprinse. Motivul găsit de agent pentru amendarea şoferului

Cum s-a răzbunat un poliţist pe şoferul care l-a avertizat că merge cu farurile pentru ceaţă aprinse. Motivul găsit de agent pentru amendarea şoferului

Cum s-a răzbunat un poliţist pe şoferul care l-a avertizat că merge cu farurile pentru ceaţă aprinse. Motivul găsit de agent pentru amendarea şoferului
Sursa foto: Foto: Facebook/Politia Romana - www.politiaromana.ro
25 Feb 2019   •   12:15

Un dosar din arhiva instanţei scoate la iveală modul în care un poliţist, avertizat de un şofer că merge cu proiectoarele de ceaţă aprinse, s-a răzbunat pe şofer amendându-l pentru că a sunat la 112.

Timişoreanul susţine că poliţistul i-ar fi spus că dacă are maşină de 20.000 de euro nu înseamnă că trebuie să fie şmecher şi l-a tras pe dreapta. După ce i-a verificat toate documentele, inclusiv dacă are triunghi şi trusă medicală, găsind totul în regulă, poliţistul i-ar fi spus şoferului să aştepte în maşină. Pentru că situaţia a degenerat, şoferul a sunat la 112, cerând intervenţia unui alt echipaj de Poliţie, scrie adevarul.ro.

De la 112 i s-a făcut legătura la Poliţia Municipală Timişoara, de unde i s-a transmis că o să se ia legătura cu agenţii de poliţie care l-au oprit şi situaţia se va calma. Şoferul mai susţine că în momentul în care a văzut că a sunat la 112, poliţistul i-a transmis că o să îl amendeze pentru folosirea abuzivă a sistemului de urgenţă. Timişoreanul a mai arătat în instanţă că după aproximativ 25 de minute de aşteptat în maşină să îi fie întocmit procesul-verbal a ieşit afară să aprindă o ţigară, iar unul dintre agenţii de poliţie i-a comunicat faptul că îi va lua permisul pentru că nu a ascultat indicaţiile sale şi să urce în maşină.

Astfel, soţia şoferului a sunat din nou la 112. De la serviciul 112 s-a făcut legătura iar la Poliţia Timişoara, de unde i s-a comunicat petentului să nu mai sune pentru că nu vor trimite pe nimeni, şi chiar mai mult i se va aplica o amendă. În final, şoferul a primit amendă pentru folosirea abuzivă a sistemului de urgenţă.

În primă instanţă, Judecătoria Timişoara, a anulat amenda, arătând că amenzile pentru apelarea abuzivă a numărului de urgenţă 112 se face pe baza datelor furnizate de administratorul SNUAU, raport care nu există în cazul de faţă. Pe de altă parte, au arătat judecătorii, apelul şoferului la 112 nu a fost unul abuziv.

 

×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close