Antena 3 CNN Actualitate Locale Despăgubire uriaşă pentru un ieşean căruia i-a căzut în cap o bucată de tavan, în timp ce se afla în baie

Despăgubire uriaşă pentru un ieşean căruia i-a căzut în cap o bucată de tavan, în timp ce se afla în baie

Un ieșean care s-a plâns instanței că nu se simte în siguranță în propria casă va primi o despăgubire uriaşă. Omul a reclamat dezvoltatorul de la care a cumpărat apartamentul, după ce i-a căzut în cap o bucată de tavan în timp ce se afla în baie.

Despăgubire uriaşă pentru un ieşean căruia i-a căzut în cap o bucată de tavan, în timp ce se afla în baie
Sursa foto: Pexels
de Claudia Popovici    |    09 Noi 2022   •   17:11

Incidentul a avut loc la începutul lunii februarie 2021 într-un bloc de pe strada Sălcilor din Iași, în care bărbatul cumpărase un apartament cu aproape 8 luni mai devreme.

Acesta a reclamat firma de construcții pentru că în momentul în care se afla în baie s-a trezit că i-a căzut tavanul în cap.

Omul a povestit că incidentul i-a produs și o traumă psihică ce l-a făcut să nu se mai simtă în siguranță în propria casă.

Așa se face că judecătorul a decis să îi acorde reclamantul lui exact suma cerută de acest drept daune morale, adică 10.000 de euro.

În general, în peste 90 % din cazuri, magistrații scad sumele cerute de reclamanți, fiindcă le consideră exagerate.

Chiar dacă dezvoltatorul a arătat că a respectat toate prevederile legale și normativele ce privesc calitatea în construcții, tot va plăti despăgubirile.

Mai exact, pe lângă cei 10.000 de euro dezvoltatorul mai trebuie să mai achite către reclamant aproape 4.000 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată și puțin peste 3.000 de lei e diferență onorariu expert.

Firma a depus apel, iar primul termen a fost programat pentru luna ianuarie a anului viitor la Tribunalul Iași.

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close