Antena 3 CNN Actualitate Locale Este dezastru în Moldova după viiturile din ultimele ore. Mii de oameni au fost evacuaţi de urgenţă din calea apelor

Este dezastru în Moldova după viiturile din ultimele ore. Mii de oameni au fost evacuaţi de urgenţă din calea apelor

Este dezastru în Moldova după viiturile din ultimele ore. Mii de oameni au fost evacuaţi de urgenţă din calea apelor
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    13 Oct 2016   •   08:23

Este dezastru în Moldova după viiturile din ultimele ore. 

Mii de oameni au fost evacuaţi de urgenţă din calea apelor care au măturat totul. În judeţul Galaţi, a fost cod roşu de inundaţii, iar situaţia a fost una disperată după ce apa a depăşit un metru înălţime şi a inundat sute de case. 

Cu lacrimi în ochi, oamenii spun că au fost nevoiţi să abandoneze totul şi să îşi salveze vieţile. Au făcut noapte albă pe la rude sau în sălile de sport din localităţile sinistrate.

În comuna Pachea din judeţul Galaţi viiturile îşi fac în continuare de cap la mai bine de 24 de ore de când ploiele s-au oprit. Apa are aproape un metru pe străzi şi în curţi şi mătură tot ce prinde în cale.  

Sute de oameni au fost evacuaţi de urgenţă de către autorităţi din calea apelor. Localnicii s-au refugiat pe la rude şi apropiați sau au fost cazaţi în sala de sport din comună. 

Oamenii au primit hrană şi saltele de dormit, dar spun că nimic nu-i mai încălzeste în faţa dezastrului prin care au trecut. 

Oamenii au rămas fără agoniseala de o viaţă după ce apele au distrus totul.

Tot în judeţul Galaţi, circulaţia a fost oprită pe DN 25 în dreptul localităţii gălăţene Vameş, unde apele pârâului Geru a ieşit din matcă.

În sprijinul sinistraţilor din localităţile gălăţene se află şi la această oră sute de militari, pompieri şi jandarmi din Galaţi, Călăraşi şi Ilfov.
 

×
Subiecte în articol: inundatii viituri
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close