Antena 3 CNN Actualitate Locale Unul din răniţii în explozia de la fabrica din Braşov a murit. Bărbatul s-a prăbuşit 15 metri

Unul din răniţii în explozia de la fabrica din Braşov a murit. Bărbatul s-a prăbuşit 15 metri

Unul din răniţii în explozia de la fabrica din Braşov a murit. Bărbatul s-a prăbuşit 15 metri
Sursa foto: Foto: Agerpres
06 Noi 2015   •   08:13

Unul dintre răniţii în explozia de la fabrica din Braşov a murit. Este vorba despre bărbatul care s-a prăbuşit 15 metri, după ce podeaua de sub el a cedat.

 
Alţi cinci oameni au fost grav răniţi în explozia şi incendiul care au devastat fabrica de pâine. Doi dintre ei sunt în stare critică, la spitalul judeţean Braşov, intubaţi la Terapie intensivă.
 
Din primele informaţii, cauza deflagraţiei ar fi un aparat de presiune folosit pentru morărit.
 
Bărbatul de 31 de ani care şi-a pierdut viaţa la spital se afla la etajul patru al clădirii, în momentul în care a avut loc explozia. După deflagraţie, o parte din etaje s-au prăbuşit unul peste celălalt, iar incendiul a înghiţit interiorul clădirii. 
 
Omul a căzut într-un buncăr de făină adânc de 15 metri şi a rămas blocat sub dărâmături.
 
Intervenţia pompierilor a fost extrem de dificilă din cauza fumului gros, a aerului imposibil de respirat şi a căldurii. Salvatorii au fost nevoiţi să coboare în corzi cel puţin patru etaje pentru a ajunge la victimă.
 
Din păcate, bărbatul a murit câteva ore mai târziu, la spital.
 
Un număr de 11 oameni erau în interiorul fabricii în momentul exploziei. Doar cinci dintre ei au reuşit să scape nevătămaţi. 
 
Trei răniţi au fost internaţi la secţia de Chirurgie plastică a spitalului judeţean Braşov, cu arsuri pe corp. Alţi doi sunt în stare mai gravă, după ce au suferit arsuri ale căilor aeriene şi au ajuns la Terapie intensivă.
 
La faţa locului a ajuns şi primarul Braşovului, care a declarat că explozia a avut loc, cel mai probabil, din cauză că nu s-au respectat procedurile de producţie. 
 
Ministrul Muncii Rovana Plumb a anunţat că va trimite la Braşov o echipă de control de la Inspecţia muncii şi asistenţa socială, pentru a verifica dacă fabrica avea toate avizele.
 

×
Subiecte în articol: explozie Brașov
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close