Antena 3 CNN Actualitate Locale O fată de 14 ani a fost salvată cu elicopterul după ce s-a înecat cu un jeleu la școală

O fată de 14 ani a fost salvată cu elicopterul după ce s-a înecat cu un jeleu la școală

O elevă de 14 ani s-a înecat cu un jeleu în timp ce era la școală în satul Geaca, din județul Cluj. A fost nevoie de intervenția unui elicopter SMURD pentru a o salva.

O fată de 14 ani a fost salvată cu elicopterul după ce s-a înecat cu un jeleu la școală
Sursa foto: mai.gov.ro
de Ioana Mircea    |    26 Apr 2023   •   17:08

Echipajul SMURD Cluj din cadrul Punctului de Lucru Mociu a fost solicitat astăzi pentru a interveni în cazul unei eleve de 14 ani care s-a înecat cu un jeleu la Școala Gimnazială Geaca, din județul Cluj.

"Apelul de urgență a venit în jurul orei 11.00, în urma căruia au fost dislocate pentru acordarea primului ajutor calificat și a asistenței medicale de urgență echipajul SMURD din cadrul Punctului de Lucru Mociu, un echipaj SAJ din cadrul Spitalului Municipal Gherla și elicopterul SMURD din Punctul Aeromedical Jibou”, a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj.

Eleva era întinsă pe bancă în stare de inconștiență, în momentul în care echipajul SMURD a ajuns la fața locului. Medicul de familie din cabinetul medical din sat și asistenta medicală din cadrul Școlii Gimnaziale i-au aplicat fetei manevrele de resuscitare până la sosirea salvatorilor.

Citește și: Tragedie în Piatra Neamţ. O femeie a murit după ce a fost lovită de un tren

Echipajele medicale SMURD și SAJ au acționat cu echipamentele speciale pentru a asigura eliberarea căilor aeriene și aplicarea manevrelor de resuscitare.

În scurt timp semnalele vitale au revenit, iar victima a fost transportată cu elicopterului SMURD și transportată la UPU Copii, în Cluj Napoca, potrivit monitorulcj.ro.

×
Subiecte în articol: Cluj
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close