Antena 3 CNN Actualitate Locale Decizia judecătorilor în cazul unei femei din Cluj, mamă a nouă copii, care a furat mai multe bunuri din apartamentele închiriate

Decizia judecătorilor în cazul unei femei din Cluj, mamă a nouă copii, care a furat mai multe bunuri din apartamentele închiriate

O mamă a nouă copii a fost condamnată, după ce a furat mai multe bunuri din două apartamente pe care le-a închiriat.

Decizia judecătorilor în cazul unei femei din Cluj, mamă a nouă copii, care a furat mai multe bunuri din apartamentele închiriate
Sursa foto: Gettyimages | Hispanolistic
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Ian 2023   •   17:23

O femeie, mamă a nouă copii, a închiriat două apartamente aflate în Florești, județul Cluj, apoi a furat bunurile care se aflau în interior.

Când și-a dat seama că lipsesc anumite bunuri, proprietarul unuia dintre cele două apartamente a anunțat Poliția.

Oamenii legii au fost informați că femeia care închiriase apartamentul a plecat cu mai multe obiecte și electrocasnice, precum aspiratorul, perdelele, două perne, două lenjerii de pat, două pături și vesela, prejudiciul ajungând la 2.000 de lei.

"La data de 19.10.2018 organele de Poliţie din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Floreşti au fost sesizate de către persoana vătămată cu privire la faptul că la data de 15.10.2018, a constatat că din apartamentul al cărui proprietar este, situat în localitatea Floresti, locatarul i-a sustras mai multe bunuri şi obiecte din imobil: aragaz, aspirator, perdele, 2 perne, 2 pături, 2 lenjerii de pat, veselă, cauzându-i un prejudiciu de 2.000 lei”, scrie monitorulcj.ro.

Ulterior, pe 15 martie, femeia a închiriat un al apartament, iar pe 06 mai 2019, proprietarul a fost înștiințat de compania care furniza servicii de internet și cablu TV că, în scurt timp, va fi deconectat de la aceste servicii, întrucât nu a fost achitată contravaloarea acestora.

Când a mers la apartamentul pe care i-l închiriase femeii, proprietarul a constatat că nu locuia nimeni acolo.

Mai mult, bunurile din apartament erau distruse, iar frigiderul lipsea.

"Cu privire la cel de-al doilea act material, instanţa reţine că în data de 15.03.2019 numitul i-a închiriat, prin contract, inculpatei, apartamentul personal din str. Stejarului, nr. 11, pe o durată de 12 luni, preţul chiriei fiind stabilit la suma de 180 euro lunar. 

Persoana vătămată a precizat că, la data de 06.05.2019 a fost apelat de către compania care furnizează cablul TV şi internet la imobilul cu adresa de mai sus, aceştia comunicându-i proprietarului că urmează să deconecteze serviciile arătate întrucât nu s-a achitat contravaloarea acestora.

Pentru aceste motive, persoana vătămată a încercat de nenumărate ori să o contacteze pe numita (care i-a învederat că va locui în apartament împreună cu cei doi copii şi cu soţul ei, care la acel moment era plecat la muncă în Ungaria), însă nu a reuşit acest lucru. 

Faţă de aceste aspecte, la data de 12.05.2019 s-a deplasat la apartamentul sus menţionat împreună cu martorul constatând că a plecat din imobil, iar din interiorul acestuia lipsea frigiderul marca Indesit”, se arată în decizie.

În acest caz, Judecătoria Cluj-Napoca a decis ca femeia să achite o amendă penală, în valoare de 4.000 de lei, pentru abuz de încredere.

De asemenea, chiriașa trebuie să le plătească celor doi proprietari despăgubiri în valoare de 2.000, respectiv 3.000 de lei.

Decizia a fost luată în urmă cu două zile și poate fi atacată în zece zile de la comunicare.

Judecătorii au avut în vedere, pentru stabilirea sentinței, faptul că femeia are în grijă nouă copii, dintre care opt sunt minori.

×
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close