Antena 3 CNN Actualitate Locale Filmul falsei răpiri din Olt. Cum au încălcat polițiștii procedura să dea de victimă: Nu ne putem permite un nou caz Caracal

Filmul falsei răpiri din Olt. Cum au încălcat polițiștii procedura să dea de victimă: Nu ne putem permite un nou caz Caracal

Filmul falsei răpiri din Olt. Cum au încălcat polițiștii procedura să dea de victimă: Nu ne putem permite un nou caz Caracal
15 Oct 2019   •   14:09

O femeie din Olt a sunat luni la 112 și a declarat că a fost răpită și sechestrată în portbagajul unei mașini. Aceasta a fost doar o glumă proastă.

Pe drum s-au certat, iar ca să-i dea o lecție, femeia a sunat la 112 să spună că este răpită. A apucat să vorbească cu operatorul doar 20 de secunde, în care a spus că e într-o mașină și că e sechestrată. Apoi s-a pierdut semnalul, pentru că, cel mai probabil, treceau pe lângă Pădurea Sarului, zonă fără semnal. 

Filmul oficial al depistării reclamantei nu ar avea nicio legătură cu ce s-a întâmplat în realitate şi nici cu procedura prin care maşina a fost identificată în câteva zeci de minute.

Ce nu au mai dat publicităţii reprezentanţii IPJ Olt este informaţia despre ora la care maşina în care se afla tânăra a fost oprită în trafic, iar apelanta, care încă se afla în acea maşină, alături de presupusul răpitor, le-a spus senină poliţiştilor că „a fost o greşeală“.

Anchetatorii s-au mişcat cu mult mai repede, comparativ cu cazul Caracal, reuşind să oprească maşina în care se afla apelanta în aproximativ 30-40 de minute. Maşina a fost identificată în baza semnalului emis de telefonul mobil. Pe de altă parte, surse din rândul poliţiştilor declară că n-au avut "acte în regulă" pentru această intervenţie.  „Nu ne mai puteam permite un nou caz Caracal“, este explicaţia pe care poliţiştii se feresc să o dea oficial, dar o confirmă, fără să-şi dea acordul să fie citaţi.

Continuarea pe adevarul.ro.

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close