Antena 3 CNN Actualitate Locale Francez stabilit în Brașov, despre petrecerea organizată de Consiliul Județean: "Am văzut același lucru la nunțile din România"

Francez stabilit în Brașov, despre petrecerea organizată de Consiliul Județean: "Am văzut același lucru la nunțile din România"

Erwan Joliff, un francez stabilit în Brașov, a asociat petrecerile organizate de politicienii din România cu nunțile. Iată cum descrie experiența pe care a trăit-o la festivitatea organizată de Consiliul Județean Brașov.

Francez stabilit în Brașov, despre petrecerea organizată de Consiliul Județean: "Am văzut același lucru la nunțile din România"
Sursa foto: Erwan Joliff | Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Ian 2023   •   21:55

Francezul stabilit în Cobor, județul Brașov, este consilier județean și a fost invitat, pe 27 ianuarie, la un cocktail oferit de președintele Consiliului Județean Brașov.

Potrivit lui Erwan Joliff, petrecerea a fost organizată cu scopul de a celebra reușitele din anul 2022.

Pentru că a fost o petrecere pe care a asociat-o cu nunțile la care a participat în România, francezul a descris întreaga experiență pe Facebook.

Erwan Joliff a mărturisit că nu s-a prezentat la eveniment într-o ținută de cocktail, ci a îmbrăcat haine de zi cu zi.

Citește și: Județul din România care a intrat în Top zece regiuni ospitaliere din lume. A detronat zone turistice din Costa Rica, SUA şi Canada

Pentru că ținuta lui nu arăta ca cea a unui consilier județean, francezul a fost abordat imediat de personalul restaurantului, care l-a informat că localul este rezervat.

După ce a reușit să dovedească că se număra printre invitați, Erwan Joliff a ocupat un loc la una dintre mesele rezervate de președintele Consiliului Județean Brașov.

După două ore petrecute la eveniment, bărbatul a decis să plece acasă, având senzația că, de fapt, se afla la o nuntă.

"Sunt un admirator al nunților românești, dar de departe. Sincer, vă admir, pentru că nu știu cum rezistați la atâta stres, din toate punctele de vedere, al organismului per ansamblu.

Zic de nuntă pentru că exact același lucru am văzut la câteva nunți la care am participat în România.

Aici francezul din mine a clacat repede și așa s-au terminat, după 2 ore, "discutiile" mele cu politicienii din Consiliul Județean“, a scris Erwan Joliff.

Discuția purtată cu un alt consilier local

Înainte de a ajunge la petrecere, Erwan Joliff s-a întâlnit, întâmplător, cu un alt consilier local.

La fel ca francezul din Cobor, consilierul candidase, fără succes, la funcția de primar și, tot la fel, venea cu idei din Vest despre cum trebuie făcută administrația locală, potrivit adevarul.ro.

După ce a ascultat nemulțumirile consilierului, francezul a realizat că toate satele se confruntă cu probleme serioase și a afirmat că este hotărât să lupte împotriva indolenței, deoarece simte că destinul lui este aici, în România.

"Probabil că duc și eu mai departe tradiția francezilor care s-au îndrăgostit de România și și-au dedicat viața ei.

E o luptă grea să te opui acestui val care trage în jos o populație care avea o tradiție, în special în mediul rural, bazată pe mult bun simț, tradiții frumoase și solidaritate.

Eu mă lupt din convingeri umaniste și creștine, dar și pentru că simt că destinul meu este aici", a mai adăugat Erwan Joliff.

×
Subiecte în articol: Brașov petrecere consiliu judetean
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close