Antena 3 CNN Actualitate Locale Gabriel Daraban, candidatul ALDE la Primăria Constanța

Gabriel Daraban, candidatul ALDE la Primăria Constanța

Gabriel Daraban, candidatul ALDE la Primăria Constanța
16 Mar 2019   •   19:27

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunţat sâmbătă că liderul Organizaţiei municipale Constanţa, Gabriel Daraban, va fi candidatul Partidului Alianţa Liberalilor şi Democraţilor la Primăria Constanţa.

"Constanţa nu este astăzi ceea ce eu mi-am imaginat şi ceea ce pot să văd când mă duc în alte ţări şi văd porturile importante. Alte ţări au şapte porturi, cinci porturi, şi toate sunt oraşe prospere. Noi avem Constanţa principal port comercial şi aici nu văd această efervescenţă caracteristică unui oraş în care economia profită de pe urma portului. Sunt convins că Gabi Daraban, care este ataşat Constanţei şi iubitor să vadă Constanţa evoluând, va lansa proiectul pe care bănuiesc că ar putea să îl denumească 'Renaşterea Constanţei', care să se bazeze pe activităţi economice mult mai susţinute, fie că este vorba de comerţ, de industrie, cultură, în care dorinţa noastră este să angreneze toate forţele vii ale oraşului. Adică, în primul rând mediul economic, în al doilea rând mediul universitar, în al treilea rând intelectualitatea, care este în Constanţa foarte numeroasă şi bine reprezentată, până la ultimul cetăţean", a declarat Tăriceanu, într-o conferinţă de presă organizată la Constanţa.

Potrivit acestuia, Constanţa este un oraş ce a fost dominat de diverse grupuri de interese.

"Un oraş care, practic, a fost dominat de diverse grupuri de interese, care nu au condus Constanţa în beneficiul cetăţenilor, ci în beneficiul propriu. Şi lucrul acesta se vede, se simte şi se şi cunoaşte. Constanţa este, din păcate, cunoscută dincolo de graniţele oraşului, în toată ţara, prin această caracteristică nefericită şi care trebuie bineînţeles să dispară, să ţină de trecut", a spus Călin Popescu-Tăriceanu.

Gabriel Daraban a afirmat că municipiul Constanţa are nevoie de proiecte fezabile de dezvoltare.

"Oraşul Constanţa, în momentul de faţă, din punct de vedere al retrocedărilor... practic suntem colapsaţi, nu avem o posibilitate investiţională, astfel încât sprijinul administraţiei publice locale să vină către un nou investitor. (...) Din punctul meu de vedere, ce s-a dat prin retrocedări, autoritatea publică să susţină financiar astfel încât să readucă înapoi în patrimoniu, trebuie să stabilească proiecte foarte clare privind traficul în oraş, parcări şi tot ce înseamnă viaţa de zi cu zi. Nu mai vorbim de simbolul oraşului, Cazinoul, care este o ruşine şi la nivel local şi la nivel naţional. Sunt atât de multe lucruri de făcut şi cu siguranţă vom avea capacitatea să venim cu proiecte fezabile pentru Constanţa", a spus liderul Organizaţiei municipale ALDE Constanţa.

Gabriel Daraban, în vârstă de 45 de ani, este director comercial la compania petrolieră Oil Terminal, din 1998 a lucrat la diverse firme din domeniul portuar şi este fratele preşedintelui Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Mihai Daraban.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close