Antena 3 Actualitate Locale Incendiu la un depozit din Dâmbovița! A fost emis mesajul RO-ALERT

Incendiu la un depozit din Dâmbovița! A fost emis mesajul RO-ALERT

31 Aug 2019   •   13:04
Incendiu la un depozit din Dâmbovița! A fost emis mesajul RO-ALERT

Un incendiu a izbucnit, sâmbătă, la un depozit de substanţe chimice din localitatea dâmboviţeană Butimanu, informează ISU Dâmboviţa. 

La faţa locului au intervenit forţe sporite de pompieri, iar populaţia a fost avertizată printr-un mesaj RO-ALERT. 

Incendiul a fost observat de paznicul depozitului şi anunţat la 112. 

"Populaţia a fost alertată prin RO-ALERT, fiind transmis mesaj pentru ca cetăţenii din zonă să îşi poată lua măsuri de autoprotecţie şi adăpostire şi să faciliteze accesul forţelor de intervenţie. Iniţial, a fost anunţată existenţa în depozit a nitroglicerinei, dar informaţia nu a fost reală, în depozit fiind depozitate răşini epoxidice şi poliuretanice, substanţe inflamabile lichide. În alt spaţiu, separat de spaţiul incendiat, se află depozitată nitroceluloză, dar nu a fost pericol de afectare a acesteia, incendiul fiind localizat rapid la limitele interioare ale depozitului", precizează ISU Dâmboviţa. 

Au ars materiale şi substanţe combustibile din interiorul halei de depozitare pe o suprafaţă de aproximativ 1.000 metri pătraţi. 

Nu au existat victime. 

Cauza producerii incendiului este în curs de stabilire. 

Pentru lichidarea incendiului au acţionat 45 de pompieri şi 10 autospeciale, şapte de stingere cu apă şi spumă, două echipaje SMURD şi o autoscară.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close