Antena 3 CNN Actualitate Locale Incident la Mina Lupeni! Unul dintre minerii surprinși de o surpare de pământ a murit

Incident la Mina Lupeni! Unul dintre minerii surprinși de o surpare de pământ a murit

Incident la Mina Lupeni! Unul dintre minerii surprinși de o surpare de pământ a murit
18 Iul 2018   •   11:08

Update: Unul dintre cei doi mineri pentru care se intervine și-a pierdut viața.

„Intervenția a fost derulată de salvatorii minieri în subteran. Un elicopter SMURD a fost trimis. Avem un miner care nu este în pericol, însă nu mai este în viață. Dacă era intoxicație cu gaz, era afectat și colegul lui, dar acest lucru se va confirma de specialiști. Celălalt miner a fost transportat la spital, dar nu este în pericol. Au fost efectuate manevre de resuscitare”, a spus Raed Arafat, Secretar de Stat în MAI.

Știrea inițială

Sunt momente de cumpănă la Mina Lupeni, după ce două persoane au fost prinse în subteran, miercuri dimineața. Tavanul unei galerii s-a surpat şi doi mineri au fost prinşi în subteran.

Potrivit primelor informații, unul dintre mineri este în stare conștientă, însă celălalt este în stare mai gravă.

„Se efectuează manevre se resuscitare la un bărbat de 42 de ani. Celălalt miner este în stare stabilă, este conștient și nu are nevoie de îngrijiri medicale complexe. În subteran sunt salvatorii minieri, iar la suprafața minei sunt echipaje ISU”, a declarat Anemona Doda, ISU Hunedoara, pentru Antena 3.

La gura minei au fost trimise două ambulanţe SMURD şi de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Hunedoara, o autospecială complexă şi un container multirisc de la Detaşamentul de pompieri militari din Petroşani.

De asemenea, a fost prealertat elicopterul SMURD de la Arad în cazul în care va fi nevoie de transportarea răniţilor spre un spital dintr-un centru universitar.

Surparea s-a produs în jurul orei 8.00, la cota 40, la 3 kilometri de intrarea în mină.

Mina Lupeni face parte din Complexul Energetic Hunedoara.

×
Subiecte în articol: miner Pamant
Parteneri
Perioada care nu va mai fi luată în calcul la pensii
x close