Antena 3 CNN Actualitate Locale "Afectează creierul. Am stări de panică": Isterie într-un oraș din România după ce o antenă 5G a fost ascunsă printre panourile de reclame

"Afectează creierul. Am stări de panică": Isterie într-un oraș din România după ce o antenă 5G a fost ascunsă printre panourile de reclame

Locuitorii unui cartier dintr-un oraș mare din România au intrat în panică după ce o antenă 5G a fost montată în zona comercială a acestuia. Sunt acuzate stări de rău și panică.

"Afectează creierul. Am stări de panică": Isterie într-un oraș din România după ce o antenă 5G a fost ascunsă printre panourile de reclame
Sursa foto: Gettyimages
de Ioana Mircea    |    19 Mar 2024   •   16:40

O antenă 5G, montată în centrul unei zone comerciale din cartierul Avantgarden din Brașov, a provocat îngrijorare și controverse în rândul locuitorilor acestuia. Oamenii din zonă susțin că au început să aibă stări de rău de când dispozitivul a fost instalat și chiar au inițiat o petiție pentru demontarea acestuia.

Unii localnici au observat că deasupra reclamelor din centrul comercial a fost montată o structură neobișnuită, care s-a dovedit a fi o antenă 5G. Aceasta a stârnit îngrijorare, mai ales că a fost mascată sub un cilindru de tablă, iar cablurile de alimentare au fost acoperite de panourile publicitare.

"Amplasarea ascunsă a antenei este îngrijorătoare. Reclamele ar putea distrage atenția de la acest dispozitiv, dar acest lucru nu ar trebui să ne abată de la preocupările noastre privind impactul sănătății", a declarat un trecător.

Mulți dintre locuitorii din apropierea mall-ului au semnalat că starea lor de sănătate s-a înrăutățit de când antena a fost pusă în funcțiune. Unii au relatat simptome precum palpitații și stări de panică, susținând că acestea ar putea fi legate de expunerea la radiațiile emise de dispozitiv.

"Sunt cu stări de astea de panică, adică, de fapt, afectează creierul. În orice caz afectează creierul că mereu când ajung în zona asta am niște palpitații, deși eu mă duc la cardiolog și mi-a spus că e totul în regulă cu inima. Cred că radiațiile de la antenă ar afecta creierii”, este părerea altei persoane.

În replică, un consilier local din cadrul Primăriei Brașov a inițiat o petiție pentru demontarea antenei și interzicerea amplasării acestor dispozitive în apropierea locuințelor. Totuși, specialiștii asigură că antenele nu sunt dăunătoare dacă sunt amplasate la o distanță minimă de siguranță de șase metri și respectă reglementările în vigoare.

Reprezentanții centrului comercial nu au făcut nicio declarație oficială cu privire la situație, până la ora transmiterii acestui material, potrivit stirilekanald.ro.

×
Subiecte în articol: antena 5G Brașov
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close