Antena 3 CNN Actualitate Locale MAȘINI RIDICATE. O primărie importantă a decis să treacă la acțiune. Care e taxa pentru mașinile ridicate

MAȘINI RIDICATE. O primărie importantă a decis să treacă la acțiune. Care e taxa pentru mașinile ridicate

MAȘINI RIDICATE. O primărie importantă a decis să treacă la acțiune. Care e taxa pentru mașinile ridicate
06 Mai 2019   •   16:20

MAȘINI RIDICATE Primăria Satu Mare a demarat de luni ridicarea maşinilor parcate neregulamentar pe domeniul public, sancţiunile fiind de cel puţin 500 de lei. 

MAȘINI RIDICATE "Clienţii sunt foarte supăraţi, devin foarte deştepţi şi ştiut tot despre carte şi reguli, deşi regula bunului simţ chiar nu necesită să deschizi nici măcar Codul Rutier. Deci regula nr. 1: nu necesită să citeşti niciun act normativ, nici din Codul Rutier. Să parchezi într-o staţie de autobuz, să parchezi pe trecerea de pietoni, să parchezi în aşa fel ca să blochezi intrarea unui individ în casa de locuit proprietate privată, aparţin de regula bunului simţ. Suntem o ţară democratică, amenda contravenţională se poate contesta, dar măsura ridicării bineînţeles nu se poate contesta în real time pentru că odată ce maşina este pusă pe platou, a şi plecat", a declarat primarul Kereskenyi Gabor, într-o conferinţă de presă. 

MAȘINI RIDICATE El consideră că autospeciala de ridicat maşini va avea de lucru în primele luni, după care angajaţii pot primi alte atribuţii. 

MAȘINI RIDICATE "Rugămintea mea către participanţi la trafic este să fie atenţi. Să încercăm să avem respect unul faţă de celălalt şi mai ales de concitadini noştri care poate circulă şi ei cu maşina şi îi blocăm, poate sunt pietoni, poate sunt biciclişti. Sunt mulţi care parchează cu tupeu pe pista de biciclete. Eu cred că această autospecială cel puţin în primele două trei luni va avea treabă şi sper că ulterior putem să folosim acei angajaţi în alte activităţi", a mai spus edilul. 

MAȘINI RIDICATE Potrivit regulamentului, un poliţist local constată că un autoturism este parcat neregulamentar, pune o înştiinţare prin care i se aduce la cunoştinţă conducătorului auto că a oprit neregulamentar iar dacă după cinci minute autovehiculul rămâne în acelaşi loc, se trece la ridicarea propriu-zisă. Dacă şoferul se prezintă la maşină până în momentul în care autovehiculul se aşază pe platformă, sancţiunea este de 300 de lei, iar în cazul în care autoturismul va fi transportat în spaţiul amenajat, se mai percepe o taxă de 200 de lei. Pentru fiecare zi de depozitare, se aplică un tarif de 50 lei, calculat după 24 de ore de la ridicare. Totodată, conducătorul auto este sancţionat cu 3 puncte de penalizare.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close