x close

Mesaj bizar din cauza coronavirusului pe ușa unei biserici din România. ”Ăsta da afiș!”

de L.D.    |    02 Iun 2020   •   11:29
Mesaj bizar din cauza coronavirusului pe ușa unei biserici din România. ”Ăsta da afiș!” pixabay

Un mesaj controversat a apărut pe ușa unei biserici din România, în contextul pandemiei de coronavirus. Fotografia a fost postată pe o rețea socială, cu mesajul ”Exerciții de libertate! Există și preoți cu credință și curaj în România!”

”Este interzisă intrarea cu ”botniță” în biserică”, este anunțul lipit pe ușa unei biserici. Acesta a atras sute de reacții și comentarii, unele pro, unele contra.

 ”E un fake menit să compromită biserica. Niciun preot n-ar interzice credincioșilor o practică inofensivă și utilă celor mai vulnerabili enoriași.

Cum ar fi să se interzică folosirea cârjelor sau bastonului în biserică? Ce-o fi așa de greu de priceput că unii oameni au, poate, acasă un copil cu handicap sau niște părinți bolnavi, pe care evită să-i imbolnavească? Sau poate au ei înșiși vreun cancer, vreun diabet, vreo boală de inimă. Le punem cruce acestor oameni?

Să nu-mi spuneți că-n biserică virusii nu se transmit sau că virusul ăsta nu există. Sunt deja cazuri celebre, cum ar fi cazul mânăstirii Pecerska, din Kiev, în care doi călugări au și murit. Îl avem și noi pe ÎPS Pimen, Dumnezeu să-l odihnească.

Cu viețile voastre puteți face ce vreți, dar lăsați-i pe alții să-și protejeze apropiații și pe ei înșiși! Una e să riști pentru o cauză nobilă și alta să riști doar așa, din cocoșism, din orgoliu (cum sa umblu eu cu botniță, da' ce-s fraier?).

Chiar dacă boala asta ar fi doar un fel de gripă mai puternică, este o "gripă" la care, obligatoriu, ești internat câteva săptămâni în spital. V-ați trimite mama imobilizată la pat, cu pampers, trei saptămâni, singură, in spital? Sau, chiar dvs, v-ar conveni să vă lăsați serviciul și familia câteva săptămâni și să le petreceți în spital?”, scrie un utilizator la comentarii. 

 

Parteneri
Parteneri
sati