Antena 3 CNN Actualitate Locale „Mită” de 8 Martie în școli. O mamă trage un semnal de alarmă: „Mulți se simt obligați să dea, de teamă că vor fi nedreptățiți copiii lor”

„Mită” de 8 Martie în școli. O mamă trage un semnal de alarmă: „Mulți se simt obligați să dea, de teamă că vor fi nedreptățiți copiii lor”

„Mită” de 8 Martie în școli. O mamă trage un semnal de alarmă: „Mulți se simt obligați să dea, de teamă că vor fi nedreptățiți copiii lor”
Sursa foto: Foto: Agerpres
07 Mar 2019   •   21:41

Cadoul de 8 Martie, de Cărciun sau de final de an este încă un obicei în majoritatea școlilor. O mămică din Cluj a dezvăluit  care este mecanismul, de ce se adună banii și ce riscă părinții care nu contribuie.

Sumele adunate de la fiecare părinte nu sunt mici, ajung la 50 de lei. Din păcate, aceste obiceiuri îi învață pe copii de mici că trebuie să „cotizeze”, dacă vor să fie băgați în seamă. 

„S-au dat 900 lei pentru cadou. Daca contribuiam și eu cu inca un părinte ar fi fost 1000 lei. Și este doar in clasa pregătitoare. Pentru ce ați inițiat această chetă? Și lista care se înmânează învățătoarei? Nu doresc atenție specială pentru copilul meu și va ști fix cat este capabil, nu dorim favoritisme. Aceste practici sunt ilegale în străinătate.

Sigur mai sunt alții care gândesc că și noi, dar se simt obligați să dea, de teamă că vor fi nedreptățiți copiii lor. Nu pot merge la proteste împotriva corupției din țară, iar a doua zi, trimit un plic la școală, fara a putea da explicații pertinente copilului meu. Nu îl voi învăța aceste practici”, a relatat clujeanca, într-un mesaj trimis pe grupul părinților.

Codul de etică pentru cadrele didactice din învăţământul preuniversitar indică foarte clar că este interzisă primirea de foloase, potrivit stiridecluj.ro.

 

 

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close