O angajată a Primăriei Copșa Mică și-a transferat peste 180 de mii de lei în contul său și al fiicei. A furat din banii publici lunar, timp de patru ani

24 Ian 2020   •   16:33
O angajată a Primăriei Copșa Mică și-a transferat peste 180 de mii de lei în contul său și al fiicei. A furat din banii publici lunar, timp de patru ani

O angajată a Primăriei Copșa Mică și-a virat în contul său și al fiicei sale peste 180.000 de lei, din banii publici, pe o perioadă de patru ani. Acum e cercetată penal pentru delapidare și fals intelectual. 

Femeia din Motiș, județul Sibiu, a fost reținută pentru 24 de ore, iar apoi a fost plasată sub control judiciar, a anunțat Poliția Sibiu. 

„În fapt, în urma cercetărilor și investigațiilor efectuate din oficiu de către polițiștii specializați din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, a rezultat faptul că femeia, în perioada ianuarie 2014 – mai 2018, în baza unei rezoluții infracționale unice, dar prin acte materiale distincte și succesive, cu frecvență lunară, a dispus fără drept de suma de 120.038 de lei. Femeia, folosindu-se de prerogativele conferite de funcția pe care o ocupa în cadrul unei instituții publice din Copșa Mică, în perioada mai sus menționată, ar fi dispus fără drept de sumele aflate în contul respectivei unității administrativ teritoriale, fie prin transferul lunar al unor sume, fără nicio justificare, în conturi personale, fie prin acordarea unor sporuri necuvenite sieși”, se arată în comunicatul Poliției Sibiu, potrivit tribuna.ro

Angajata Primăriei Copșa Mică își transfera lunar bani în contul ei și al fiicei, în perioada iunie 2014-decembrie 2015 virând un total de 57.736 de lei. Prejudiciul total creat Primăriei este de 186.024 de lei. 

Autoritățile au explicat că s-au întocmit mai mult de 320 de documente ce conțin date false pentru a se face aceste transferuri. 

Cercetările continuă în acest caz, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaș.  

Parteneri
x close