Antena 3 CNN Actualitate Locale Oraşul din România care bate Dubaiul la capitolul preţurilor în imobiliare: "Este exagerat de mult"

Oraşul din România care bate Dubaiul la capitolul preţurilor în imobiliare: "Este exagerat de mult"

Un oraş din România a ajuns să practice preţuri în domeniul imobiliar care întrec Bucureștiul şi chiar Dubaiul. Este concluzia la care au ajuns cei care au participat la un târg cu specialişti din domeniu.

Oraşul din România care bate Dubaiul la capitolul preţurilor în imobiliare: "Este exagerat de mult"
Sursa foto: Getty Images
de Bianca Timșa    |    04 Noi 2023   •   19:15

Vorbim despre Cluj, acolo unde prețurile minime pentru un apartament semifinisat pornesc de la 1.700 de euro în sus. Şi nu într-o zonă chiar centrală. De exemplu, o garsonieră de 45 metri pătrați costă de la 100.000 de euro în sus.

În aceste condiții, cu greu mai reușesc tinerii, chiar şi cu salarii mari, să se înhame la credite imobiliare pentru apartamente cu 2-3 camere. Cu toate acestea, cei din domeniul imobiliar au încercat să-i atragă cu oferte, la un târg din Cluj. 

La unele agenţii imobiliare preţul pe metru pătrat începe de la 2.100 euro pe mp, în funcție de cartier, şi pot ajunge pănă la 3.500 euro dacă vorbim de vile.

Cei cu dare de mână, însă, pot să dea pentru o vilă frumoasă, chiar şi cat investește orașul Câmpia Turzii pentru modernizarea a 126 de străzi… respectiv un milion de euro.

Având în vedere prețurile din ce în ce mai mari, romanii sunt tentați să investească în imobiliare din Dubai. 

"Dubaiul este mult mai rentabil pentru că la acest preţ oferă mai mult. Prețul pe metrul patrat este exagerat de mult", spune o femeie prezentă la târg. 

Dezvoltatori imobiliari, agenți, consultanți și furnizori de servicii legate de imobiliare sunt la târg până duminică la dispoziția celor care doresc să-şi cumpere un apartament sau o casă în Cluj.

 

×
Subiecte în articol: Cluj Dubai imobiliare
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close