Antena 3 CNN Actualitate Locale Ce amendă a primit pensiunea din Moeciu, după ce 90 de copii au fost suspectați cu toxiinfecție alimentară

Ce amendă a primit pensiunea din Moeciu, după ce 90 de copii au fost suspectați cu toxiinfecție alimentară

Pensiunea din Moeciu, unde 90 de copii cu simptome de toxiinfecție alimentară au fost evaluați medical, a fost amendată.

Ce amendă a primit pensiunea din Moeciu, după ce 90 de copii au fost suspectați cu toxiinfecție alimentară
Sursa foto: Hepta
de Ioana Mircea    |    28 Iun 2023   •   16:34

În timpul unei tabere, în comuna Moeciu, din județul Brașov, 90 de copii au fost evaluați medical, ieri, la fața locului de către personalul medical, după ce au acuzat diverse simptome de toxiinfecție alimentară.

Dintre persoanele evaluate, 30 de copii au fost transportați la unitățile spitalicești din județ pentru investigații medicale suplimentare, astfel: 14 copii la Spitalul de Boli infecțioase Brașov, 9 copii la Spitalul de Pediatrie Brașov și 7 copii la Spitalul Zărnești. 

În această tabără se aflau  aproximativ 200 de copii, cu vârste cuprinse între 8 ani și 13 ani.

Pentru acest incident, pensiunea a primit o amendă în valoare de 2.000 de lei, din partea Direcției de Sănătate Publică Brașov. "Echipa noastră deplasată la fața locului a luat probe de sanitație, probe de apă, probe de sanitație luate de pe suprafețe și de pe mâinile personalului și a aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 2.000 de lei pentru blocul alimentar.

Citește și: Zeci de copii, suspectaţi de toxiinfecţie alimentară, într-o tabără la Moeciu

În funcție de rezultatul probelor prelevate vor stabili ce măsuri vom mai lua”, a declarat Claudia Bularca, director executiv Direcția de Sănătate Publică Brașov, potrivit adevarul.ro.

×
Subiecte în articol: Moeciu
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close