Antena 3 CNN Actualitate Locale Percheziții de amploare, duminică, la o instituție publică. Ce caută procurorii

Percheziții de amploare, duminică, la o instituție publică. Ce caută procurorii

Percheziții de amploare, duminică, la o instituție publică. Ce caută procurorii
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    09 Apr 2017   •   15:57

Procurorii DIICOT şi poliţişti din Iaşi, Bacău şi Vaslui au efectuat duminică 35 de percheziţii, în cadrul unei acţiuni de amploare de destructurare a cinci grupări infracţionale, care se ocupau cu contrabanda de ţigări. 

Potrivit unor surse judiciare, una dintre percheziţii a avut loc la sediul Sectorului de Poliţie de Frontieră Fălciu din judeţul Vaslui, un poliţist de frontieră fiind suspectat că îi ajuta pe traficanţi să aducă ţigările din Republica Moldova. 

Conform unui comunicat al DIICOT, în perioada 2015 - 2017, în zona Pieţei Sfântul Ilie din municipiul Bârlad, au acţionat mai multe grupuri infracţionale organizate, având ca scop desfăşurarea, în mod constant, de activităţi de primire, deţinere, transport şi vânzare de ţigări de contrabandă aduse din Republica Moldova. 

Anchetatorii susţin că introducerea în ţară a ţigărilor provenite din Republica Moldova, prin alte locuri decât cele stabilite pentru control vamal, a fost înlesnită şi de un lucrător al poliţiei de frontieră. 

În urma percheziţiilor, au fost găsite şi ridicate aproximativ jumătate de milion de ţigarete de contrabandă, 110.000 lei, 8.700 euro, 1.450 lei moldoveneşti, un detector antispionaj cu rolul de detectare a microfoanelor ascunse, 3.200 de cutii materiale pirotehnice deţinute fără drept. De asemenea, au fost găsite 10 autoturisme pe care se va pune sechestru. 

Totodată, 50 de persoane au fost aduse pentru audieri la sediul DIICOT - Biroul Teritorial Vaslui. 

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale a IGPR, acţiunea fiind derulată cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vaslui şi Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău. 

Pentru realizarea acţiunii au fost angrenate efective de aproximativ 200 de lucrători de poliţie şi jandarmerie. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: perchezitii
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close