Antena 3 CNN Actualitate Locale Poliția Galați: "Cauza accidentului feroviar a fost o defecțiune la sistemul de frânare al locomotivei"

Poliția Galați: "Cauza accidentului feroviar a fost o defecțiune la sistemul de frânare al locomotivei"

Primele rezultate ale anchetei de la Galați arată că accidentul feroviar s-a întâmplat din cauza unei defecțiuni la sistemul de frânare al locomotivei care trebuia să se cupleze cu un vagon.

Poliția Galați: "Cauza accidentului feroviar a fost o defecțiune la sistemul de frânare al locomotivei"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Cristi Popovici    |    Ioana Mircea    |    26 Mar 2023   •   08:51

Sunt contradicții privind cauza producerii accidentului feroviar de la Galați. CFR călători a transmis că accidentul s-a produs la decuplarea locomotivei la garnitură, în schimb poliția Galați a transmis că sistemul de frânare al locomotivei s-ar fi defectat.
Practic locomotiva a venit cu mare viteză și în momentul în care trebuia să se cupleze de vagonul respectiv nu a încetinit și pur și simplu a izbit vagonul. CFR nu confirmă această variantă pentru că așteaptă rezultatul anchetei interne.

Polițiștii au stabilit că sâmbătă „la ora ora 19:19, un vagon de călători etajat, care se afla garat la linia nr. 4 din Stația CF Galați în așteptarea formării garniturii trenului pentru ruta Galați – Mărășești, a fost lovit frontal de locomotiva care urma să tracteze garnitura, condusă de mecanicul de serviciu, un bărbat cu vârsta de 49 ani, din municipiul Tecuci.”

Citește și: Toți mecanicii de locomotivă din România vor fi reexaminați, în urma accidentului feroviar din Gara Galați

În urma impactului, vagonul a fost deformat și împins pe o distanță de circa 80 de metri. În interior, se aflau șeful de tren, o femeie cu vârsta de 53 de ani, conductorul de tren, un bărbat cu vârsta de 47 de ani, precum și un călător, un bărbat, cu vârsta de 53 ani din comuna Piscu, județul Galați.

Mecanicul de locomotivă și cele trei persoane aflate în vagon au suferit leziuni. Călătorul a rămas încarcerat, iar femeia a intrat în stop cardio-respirator. După intervenția echipelor de descarcerare de la ISU și acordarea primului ajutor, toate cele patru victime au fost transportate de către echipajele SMURD la UPU din cadrul Spitalului Județean Clinic de Urgență Sf. Apostol Andrei Galați. Ulterior, femeia a decedat. Celelalte trei persoane au rămas internate în spital, cu diferite leziuni, fiind în stare stabilă.

Anchete mai fac Inspectoratul de Muncă și CFR. Polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunile de „distrugere sau semnalizare falsă, ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă".

×
Subiecte în articol: Galați
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close