Antena 3 CNN Actualitate Locale Politicienii maghiari din Harghita, stăpâni peste Cheile Bicazului: „E de noaptea minţii şi de râsul curcilor”

Politicienii maghiari din Harghita, stăpâni peste Cheile Bicazului: „E de noaptea minţii şi de râsul curcilor”

Politicienii maghiari din Harghita, stăpâni peste Cheile Bicazului: „E de noaptea minţii şi de râsul curcilor”
Sursa foto: sursă foto:pixabay
26 Iun 2019   •   21:11

Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita proclamă victoria după o soluţie dată de judecători într-un litigiu teritorial cu autorităţile din Neamţ. 

Una din cele mai lungi dispute care priveşte delimitarea teritorială dintre două judeţe se duce în Cheile Bicazului. Celebrul canion care atrage an de an mii de turişti este revendicat atât de judeţul Neamţ, cât şi de Harghita, litigiul fiind în derulare la Tribunalul Prahova.  

„E de noaptea minţii şi de râsul curcilor. Nu au câştigat nimic cei din Harghita. Ei au cerut să se anuleze un proces verbal de limită, care tot de ei a fost întocmit şi a fost făcut la o lucrare cadastrală. Din ce ştiu, au contestat procesul verbal pentru că nu avea număr de înregistrare de la primăria Gheorgheni, dar era semnat de toţi. Limita între judeţe e naturală şi este la varsarea pârâului Cupaş în pârâul Bicaz, adică desupra cheilor”, spune primarul Gheorghe Oniga, convins că războiul va continua cu multe alte termene până la decizia definitivă.  

Citește întreaga știre pe Adevărul.

 

×
Subiecte în articol: Harghita maghiari
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close