Antena 3 CNN Actualitate Locale Poliţist ameninţat de primarul din Dofteana, după ce i-a amendat presupusa amantă în trafic | "Eu v-am spus omeneşte. Ştiţi ce aveţi de făcut"

Poliţist ameninţat de primarul din Dofteana, după ce i-a amendat presupusa amantă în trafic | "Eu v-am spus omeneşte. Ştiţi ce aveţi de făcut"

Este scandal între autorităţile locale din Bacău, după ce primarul localităţii Dofteana l-ar fi ameninţat pe un poliţist care i-ar fi amendat presupusa amantă.

de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Feb 2024   •   08:24

În luna iunie a anului trecut, femeia de 43 de ani a fost prinsă folosind telefonul mobil în timp ce conducea şi a fost amendată cu 870 de lei.

Imediat după ce a fost sancţionată, presupusa amantă a edilului din Dofteana, dar şi subalterna sa a cerut întregistrările de pe camerele video ale primăriei, pentru a contesta amenda în instanţă.

Pe lângă faptul că i-a înmânat filmările, edilul l-a sunat pe agent făcând presiuni asupra lui. Deşi discuţia a ajuns şi la urechile conducerii poliţiei, nu au fost luate măsuri.

Discuţie între poliţist şi primarul comunei Dofteana

"Am avut solicitare de la o funcţionară din primărie. «Domne, daţi-mi că vreau să vizualizez camere de luat vederi.» Eu i-am dat-o"

"Acest aspect este total ilegal, pentru că vorbim de prelucrarea unor date cu caracter personal în anumite scopuri determinate, înregistrări care ar fi trebuit să ajungă la instanţă sau la organele de urmărire penală, doar în situaţia în care acestea le solicitau într-un mod justificat prin documente încheiate în aces sens", a precizat Dan Saltelechi, vicepreşedinte Europol.

În cazul în care prima încălcare a legii nu a fost suficientă, edilul l-a sunat pe agentul de poliţie pentru a-i da de înţeles că a greşit, amendând-o pe presupusa amantă. L-a prevenit că vor fi strânse semnături pentru demiterea lui.

Discuţie între poliţist şi primarul comunei Dofteana

"Că dvs. aţi sancţionat-o şi ea de fapt şi de drept stătea pe loc în maşină. Are alte gânduri să meargă la şefii dvs. mai mari. Un om în cariera de poliţie şi nu numai, caută să se ridice cât mai sus că aşa e situaţia. Aşa e normal. Şi să nu aveţi, în condiţiile în care vă găseşte vinovat să nu aveţi reproşuri sau să auziţi de la altcineva. «Băi, primarul, a fost nesimţit şi nu mi-a spus» Eu v-am spus omeneşte. Dvs. ca un om care aveţi capacitate, ştiţi ce aveţi de făcut, este problema dvs. Asta am vrut să vă spun omeneşte. Omeneşte. Dacă înţelegeţi, bine"

Imediat după apel, agentul de poliţie şi-a anunţat şefii şi a cerut să fie transferat.

"Tragic este faptul că poliţistul respectiv şi-a informat şefii ierarhici cu privire la situaţia pe care a traversat-o, însă aceştia în loc să se sesizeze din oficiu pentru posibile fapte de corupţie sau în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu din partea primarului, aceştia nu au făcut decât să-l mute pentru o perioadă de timp pe colegul nostru la diferite structuri din din cadrul IPJ Bacău, evitând astfel să intre cumva într-o coliziune din punct de vedere legal cu factorul politic", a mai spus Dan Saltelechi, vicepreşedinte Europol.

Reporterii Antena 3 CNN au luat legătura cu primarul. Au mers la instituţia pe care o conduce, însă edilul nu a fost de găsit. I-a contactat apoi pe jurnalişti pentru a-i anunţa că este în faţa casei lor pentru a se cunoaşte faţă în faţă. După ce a fost anunţat că reporterii vor depune plângere la poliţie pentru intimidare, acesta a plecat.

×
Subiecte în articol: politist amenintat IPJ Bacău primar
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close