Antena 3 CNN Actualitate Locale Polițiști bătuți și atacați cu furci și lopeți, după o vânzare eșuată a unui cal, în Sibiu

Polițiști bătuți și atacați cu furci și lopeți, după o vânzare eșuată a unui cal, în Sibiu

Mai mulţi poliţişti din Sibiu, care au intervenit într-un caz în care mai multe persoane nu respectau distanţarea socială, s-au ales cu lovituri cu pietre, lopeți și furci, şi chiar cu ameninţări cu moartea.

Polițiști bătuți și atacați cu furci și lopeți, după o vânzare eșuată a unui cal, în Sibiu
Sursa foto: Hepta
de M.Z.    |    23 Apr 2020   •   15:06

Mai multe persoane care participau la vânzarea unui cal, în localitatea Brădeni, pe drumul public, nu au respectat regulile impuse de ordonanţa militară, astfel că oamenii legii au intervenit. 

Cei în cauză au început să-i atace atât pe poliţişti, cât şi maşinile acestora, iar doi dintre bărbaţii agresivi au fost reținuți, urmând să primească propunere de arestare.

"La solicitările de păstrare a distanţei sociale adresate de către forţele de ordine care asigurau punerea în aplicare a măsurilor de distanţare socială, potrivit ordonanţelor militare de punere în aplicare a Decretului de instituire a stării de urgenţă pe teritoriul României, mai multe persoane au aruncat cu diverse corpuri contondente (pietre, bolovani, lopată etc.) înspre organele de ordine publică şi autovehiculele aflate în dotarea acestora. 

Totodată, s-a mai constatat faptul că un inculpat a exercitat violenţe, prin îmbrâncire şi prindere de gât, asupra unuia dintre lucrătorii de poliţie, adresându-i totodată injurii”, potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Lucrătorii de poliţie l-au imobilizat pe cel violent pentru a-l identifica, iar în acel moment, un alt inculpat împreună cu o persoană au ameninţat cu violenţe şi cu moartea pe oamenii legii, aruncând totodată cu pietre, bolovani, o lopată și o furcă.

"Urmare acestui fapt, a rezultat avarierea a trei autospeciale şi a două scuturi de protecţie folosite de lucrătorii de poliţie pentru a se apăra, valoarea totală a pagubei suferite fiind apreciată la suma de 26.410,1 lei", arată sursa citată.

Inculpaţii au vârsta de 30 ani, respectiv 34 ani, locuiesc pe raza comunele Laslea şi Brădeni, jud. Sibiu şi nu au antecedente penale.
 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Sibiu
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close