Antena 3 CNN Actualitate Locale Primarul din Comarnic ar fi vrut să introducă viniete pentru bucureșteni, dar a aflat că nu poate

Primarul din Comarnic ar fi vrut să introducă viniete pentru bucureșteni, dar a aflat că nu poate

Primarul din Comarnic ar fi vrut să introducă viniete pentru bucureșteni, dar a aflat că nu poate
Sursa foto: Foto: Agerpres
21 Aug 2019   •   15:46

Update: Primarul din Comarnic a anunțat că vrea să introducă viniete pentru autoturismele înmatriculate în București și Ilfov, dar a constatat că nu poate.

„Nu zic că nu mi-ar plăcea să pun taxă, dar nu avem cum legal. Orașul Comarnic este tranzitat de la un capăt la altul de DN1, iar drumul național este în administrarea CNAIR. Prin urmare, chiar dacă aș vrea să pun taxă nu am cum, pentru că drumul nu este în administrarea Primăriei Comarnic”, a precizat pentru Observatorulph.ro Sorin Popa, primarul orașului Comarnic. 

Știre inițială: Primarul orașului Comarnic, cea mai afectată localitate de pe Valea Prahovei în ce privește traficul de mașini din weekend, a decis să introducă viniete pentru autoturismele înmatriculate în București și Ilfov.

Acesta susține că, din cauza blocajelor în circulație, locuitorii de aici au ajuns să respire doar gaze de eșapament.

Sorin Popa, primarul orașului Comarnic, susține că va urma și el exemplul primarului Capitalei și va introduce viniete pentru autoturismele cu numere de București și Ilfov care intră în localitate. Blocajul rutier și coada uriașă de mașini care staționează pe teritoriul orașului Comarnic la sfârșit de săptămână au ajuns, de ani de zile, o normalitate.

Comărnicenii se plâng, de foarte multă vreme, că nu mai pot respira din cauza poluării cauzate de autoturismele care tranzitează orașul, cele mai multe fiind din București și Ilfov. ”Pe noi ne poluează la fel de mult ca și în București, pentru că stau mașinile cu orele pe raza orașului Comarnic. Vom face și noi o hotărâre de consiliu, că este ușor de făcut, prin care să impunem viniete pentru cei din București și Ilfov. Așa aducem și noi niște bani la buget”, a declarat Sorin Popa, primarul orașului Comarnic, pentru ph-online.ro.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close