Antena 3 CNN Actualitate Locale Protest la Spitalul Municipal Orșova! Zeci de angajați riscă să fie concediați

Protest la Spitalul Municipal Orșova! Zeci de angajați riscă să fie concediați

Situaţia este critică la Spitalul Municipal Orșova, care riscă să rămână fără servicii medicale autorizate şi fără banii din PNRR, aproape 11 milioane de euro. În aceste condiții, zeci de angajați ar urma să fie concediați.

Protest la Spitalul Municipal Orșova! Zeci de angajați riscă să fie concediați
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Mia Lungu    |    13 Dec 2022   •   16:35

Oamenii au protestat pentru că administraţia locală a refuzat să semneze numirea unui comitet director, adică a unui contabil şi a unui director medical. În lipsa acestora, spitalul nu poate folosi banii de care dispune. Asta înseamnă şi pierderea unor proiecte pe fonduri europene, fiindcă autorizaţiile expiră curând.

"La protest sunt prezente aproximativ 200 de persoane - cadre ale spitalului, membri de sindicat, dar și pacienți", a anunțat Adrian Cican, managerul Spitalul Municipal Orșova.

Primarul din Orşova a comentat sec situaţia, fără să explice de ce administraţia locală refuză să semneze numirea unui comitet director şi organigrama.

"Domnul Cican a intrat în campanie electorală prea devreme. Spitalul nu se închide.", a declarat, pentru Antena 3 CNN, edilul Marius Stoica.

Conform unei decizii a Consiliului Local, angajații spitalului au contractele de muncă valabile doar până la finalul anului.

Protestul este organizat de sindicatul Sanitas, cu susținerea cadrelor din spital.

 

×
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close