Antena 3 CNN Actualitate Locale Refugiată din Ucraina, prinsă la vama din Sighetu Marmației cu un pistol și muniție. Ce explicație a dat polițiștilor

Refugiată din Ucraina, prinsă la vama din Sighetu Marmației cu un pistol și muniție. Ce explicație a dat polițiștilor

A fost alertă la vama din Sighetu Marmaţiei, când o refugiată din Ucraina a încercat să intre în ţară cu o armă şi muniţie. Femeia le-a spus poliţiştilor că nu era pistolul ei şi că nu ştia că îl are în geantă.

Refugiată din Ucraina, prinsă la vama din Sighetu Marmației cu un pistol și muniție. Ce explicație a dat polițiștilor
Sursa foto: Antena 3
de Andreea Borboros    |    27 Iun 2022   •   15:50

Polițiștii de frontieră din Sighetul Marmației au descoperit, în timpul unui control de rutină, în geanta unei refugiate ucrainence, o armă și muniție.

Femeia a fost găsită la graniță în timp ce ar fi dorit să intre în România cu o armă și muniție. Polițiștii au deschis o anchetă, iar femeia este cercetată pentru contrabandă.

Arma era neletală, dar atât pistolul, cât și muniția aferentă au fost confiscate de oamenii legii.

"Sâmbătă, 25 iunie a.c., în jurul orei 14.00, la Punctul de Trecere al Frontierei Sighetu Marmației s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare în România, un autoturism marca BMW, înmatriculat în Ucraina, în care călătoreau patru persoane.

La controlul de frontieră, echipa comună de control formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali au descoperit, în bagaje, un pistol marca Zoraki , șapte cartușe de calibru 9 mm, fără proiectil și alte trei cartușe de 9 mm cu proiectil de cauciuc", se arată în comunicatul Poliţiei de Frontieră.

Refugiata din Ucraina a spus că nu știa că are o armă în geantă și că aceasta i-ar aparține fiului ei.

De asemenea, femeia a precizat că nu avea de gând să folosească arma respectivă.

Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 5.032 cetăţeni ucraineni , iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 1.166 cetăţeni ucraineni.

De la declanşarea acestei crize , până la data de 26.06.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 1.334.679 cetăţeni ucraineni. De asemenea, începând cu data de 10 februarie 2022 , au intrat în ţară noastră 1.369.208 ucraineni.

×
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close