Antena 3 CNN Actualitate Locale Zeci de refugiaţi ucraineni cu deficiență de auz au fost salvaţi şi găzduiţi de către Asociaţia Surzilor din Cluj

Zeci de refugiaţi ucraineni cu deficiență de auz au fost salvaţi şi găzduiţi de către Asociaţia Surzilor din Cluj

Asociaţia Naţională a Surzilor din România, filiala Cluj, a reuşit să salveze şi să le asigure un cămin a 40 de refugiaţi ucraineni cu deficienţă de auz.

Zeci de refugiaţi ucraineni cu deficiență de auz au fost salvaţi şi găzduiţi de către Asociaţia Surzilor din Cluj
Sursa foto: Stiridecluj
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Mar 2022   •   21:58

Mii de refugiaţi ucraineni au fugit din Ucraina în ţările vecine începând de joi, când a izbucnit invazia rusă. 40 de persoane cu deficienţe de auz au reuşit să ia legătura cu A.N.S.R Filiala Cluj, care a reuşit să le asigure acestora un cămin.

Joi, 03.03.2022, ne-au călcat pragul 40 persoane cu deficiență de auz, sunt persoane venite din mulțimea refugiaților din Ucraina care deja sunt plasați la un adapost sigur, datorita asociației noastre.

Până la acest moment 141 persoane cu deficiențe de auz din Ucraina au intrat în contact cu A.N.S.R Filiala Cluj - voluntarii au fost Lolici Daniel, Apastinei Costel și Bota Ionel.

Asociația noastră de la începutul crizei i-a ajutat necondiționat în buna colaborare cu alte instituții de stat.

Refugiati cu deficiență de auz în confuzia lor totală au dorit să afle mai multe aspecte privind șederea în România sau plecarea în alte țări. Mulți dintre ei sunt în tranzit spre tari europene, probabil vor rămâne o noapte, două până se vor hotărî unde să meargă.

Alți în stare de soc nu și-au luat documentele, persoane vulnerabile care au fugit din fața războiului si nu aveau pașapoarte, astfel ca aveau nevoie de informații sigure”, spun cei de la Filiala Cluj a ANSR, potrivit Stiridecluj.ro

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Președintele Filialei Cluj, Necșe Laurențiu, împreună cu Președintele Filialei Tineret , Lolici Daniel și angajata Filialei Cluj, Ilie Florina le-au oferit refugiaților informatii cu privire la șederea în România, despre azilul politic, precum şi informaţii despre asigurările auto și multe alte informaţii utile.

”Mulțumim din tot sufletul părintelui Adrian Petrescu care este pastorul bisericii ortodoxe pentru deficiență de auz din Cluj, care a donat o sumă frumoasă! A mai donat Laslo Lucia și Laza Sergiu, mulțumim pentru sprijinul financiar! Este preferabil să facem donații în bani către instituții oficiale ale statului A.N.S R. (Asociația Națională a Surzilor din Romania) care se ocupă de coordonarea acestei activități în care refugiații să fie în siguranță.

Nu poate garanta nimeni că între miile de persoane care au sărit să ajute nu se află și oameni răuvoitori în care donațiile intră în scopul personal! Vă cerem sprijinul, așadar, fiecăruia dintre dvs. pentru o donație cât de mică, în contul: 

RO74 RNCB 0073 0499 7794 0021

Banca Comericală Română

Beneficiar: Asociația Națională a Surzilor din România 

Mentiune: „Ajutor Ucraina” 

Împreună putem face tot mai mult și tot mai bine!

Vă mulțumim!

Solidaritate!”, au mai spus ce de la ANSR Filiala Cluj.

×
Subiecte în articol: deficiente auz refugiati Rusia Ucraina
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close