Antena 3 CNN Actualitate Locale Românii din străinătate vin acasă în concediu să muncească şi să îşi construiască case

Românii din străinătate vin acasă în concediu să muncească şi să îşi construiască case

Comunele din România prind viaţă în vacanţă pentru că românii plecaţi în străinătate se întorc acasă şi încep construcţiile la casele pe care vor să le aibă aici.

de Andreea Borboros    |    17 Aug 2023   •   11:37

Odată cu începerea verii, românii din diaspora iau drumul spre casă, însă nu doar pentru a îşi vizita rudele şi pentru a petrece timp cu ele, ci şi pentru a îşi contrui casa visurilor.

În comuna Ştiuca din Timiş, zeci de tineri lucrează de zor, deşi sunt în concediu.

Citeşte şi: Angajații români care pierd 700 de lei din salariu! Anunțul ministrului Finanțelor, Marcel Boloș

De mai bine de şapte ani, gemenii Adrian şi Marius sunt plecaţi la muncă în Gemania. Trudesc mult şi pun ban pe ban pentru a reveni în ţară. Administraţia locală le-a dat gratuit un teren pentru a îşi construi fiecare câte o casă. Nu au stat pe gânduri şi au venit acasă pentru a începe lucrările.

În aceeaşi situaţie se regăsesc şi alte câteva zeci de tineri. Unii sunt la început de drum, alţii sunt mult mai avansaţi în construcţie. Străzile comunelor prin influenţe clare din zonele unde sunt plecaţi tinerii la muncă.

Ultimul recensământ arată că numărul românilorplecaţi la mună în străinătate se apropie de şase milioane şi este în continuă creştere. Numărul real al celor plecaţi nu este, însă, cunoscut de autorităţi. Specialiştii estimează că ar fi chiar mai mare.

×
Subiecte în articol: diaspora
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close