Antena 3 CNN Actualitate Locale Scandal între Prefectura și CJ Prahova pe strada surpată din Slănic. Acuzele care se aduc

Scandal între Prefectura și CJ Prahova pe strada surpată din Slănic. Acuzele care se aduc

Este scandal între Prefectura și Consiliul Județean Prahova după ce o stradă din Slănic s-a surpat. Prefectura a adus o serie de acuze Consiliului Județean pentru incidentul extrem de periculos care a avut loc.

Scandal între Prefectura și CJ Prahova pe strada surpată din Slănic. Acuzele care se aduc
Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
de Ioana Mircea    |    07 Mai 2024   •   13:42

Prefectura Prahova a emis astăzi un comunicat de presă anunțând că a sesizat organele competente pentru a efectua verificări cu privire la lucrările desfășurate la rețeaua de gaze din localitatea Slănic. Această decizie vine în contextul surpării unei străzi din zonă.

Conform comunicatului, Prefectura a luat această măsură având în vedere refuzul Consiliului Județean Prahova de a furniza Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Prahova studiile geotehnice specifice localității Slănic, precum și informații referitoare la modul în care se desfășoară lucrările la rețeaua de gaze de pe Valea Slănicului.

„Prefectul judeţului Prahova, Emil Drăgănescu, a dispus urgent Inspectoratului de Stat în Construcţii, Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Curţii de Conturi, Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor şi Inspectoratului Teritorial de Muncă, să verifice în limita competenţelor legale şi va informa Corpul de Control al Prim-Ministrului asupra următoarelor aspecte: respectarea de către beneficiarul lucrărilor (Consiliul Judeţean Prahova) şi a firmei care s-a ocupat de execuţia lucrărilor, a condiţiilor şi obligaţiilor din certificatul de urbanism, din autorizaţia de construire, precum şi legalitatea semnăturilor din autorizaţii şi certificate de urbanism, în contextul în care în materie de urbanism acestea trebuie să fie doar ale preşedintelui Consiliului Judeţean, ele neputând fi delegate”, se arată în comunicatul Prefecturii Prahova.

Prefectura Prahova denunță, de asemenea, absența vicepreședintelui Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Prahova, Dumitru Tudone, la ședințele acestui comitet, precum și "atitudinea ostilă” a reprezentanților Consiliului Județean Prahova față de solicitările de sprijin financiar pentru localitatea Slănic.

În comunicatul de presă se subliniază că, în ciuda anunțurilor că lucrările au fost finalizate, se continuă activitățile de înființare a rețelei de gaze în localitatea Slănic, ceea ce ridică întrebări cu privire la respectarea termenelor și normelor legale în procesul de construcție.

×
Parteneri
Categoria de angajaţi români care vor putea primi 500 de lei
x close