Antena 3 CNN Actualitate Locale Situație revoltătoare în Iași. Un copil de șapte ani a murit în spital în timp ce defibrilatorul era cărat pe braţe de la parter până la etajul cinci: ”A fost prea târziu”

Situație revoltătoare în Iași. Un copil de șapte ani a murit în spital în timp ce defibrilatorul era cărat pe braţe de la parter până la etajul cinci: ”A fost prea târziu”

Situație revoltătoare în Iași. Un copil de șapte ani a murit în spital în timp ce defibrilatorul era cărat pe braţe de la parter până la etajul cinci: ”A fost prea târziu”
Sursa foto: sursă foto: pixabay.com
29 Noi 2019   •   12:18

Părinţii unui băieţel de şapte ani din Paşcani trec prin momente cumplite, asta după ce şi-au pierdut fiul chiar în spital, suspect fiind de varicelă.  

Povestea revoltătoare a început la sfârşitul săptămânii trecute, atunci când pe corpul băiatului au apărut 2-3 bube. Duminică, 24 noiembrie, la o zi de la apariţia erupţiei pe corp, bubiţele au început să se înmulţească, motiv pentru care părinţii şi-au dus copilul la medicul de familie. Acesta din urmă a pus diagnosticul: varicelă. Băiatul a fost tratat cu Nurofen şi Paracetamol.    

În următoarele două zile de la luarea tratamenului recomandat de medicul de familie, starea băiatului se îmbunătăţise, doar că, potrivit părinţilor, băiatul a început să se învineţească. Apoi s-a învineţit şi la faţă, şi pe buze. 

Ajuns la Spitalul Municipal Paşcani, băiatul a putut vorbi câteva minute cu medicii, timp în care i s-a administrat o perfuzie şi o pastilă. Însă, după zece minute, Ianis şi-a pierdut cunoştinţa. Medicii au apelat la manevre clasice pentru resuscitare. Defibrilatorul era la parter, iar băiatul de 7 ani se afla la etajul cinci al spitalului. 
„L-au resuscitat un sfert de oră, douzeci de minute, până au cărat aparatura de la parter până la etajul 5. Îmi pare rău că nu am putut să filmez cum cărau în braţe asistentele tuburile de oxigen şi defibrilatorul, ajungând în 40 de minute. E ceva de neimaginat. Cu toate astea, l-au resuscitat doar apăsând pe pieptul lui“, a mai spus Adrian Popoaia, tatăl adoptiv al copilului.

Continuarea aici.

×
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close