Antena 3 CNN Actualitate Locale Un tânăr din Cluj, cu salariu de 8.000 de lei, cere sfaturi online pentru a-şi gestiona corect veniturile. Răspunsul internauţilor

Un tânăr din Cluj, cu salariu de 8.000 de lei, cere sfaturi online pentru a-şi gestiona corect veniturile. Răspunsul internauţilor

Un tânăr din Cluj, care a ajuns să câștige un salariu de 8.000 de lei lunar, a decis să îşi folosească eficient veniturile şi a apelat la reţele sociale pentru a cere sfaturi. Iată ce răspunsuri a primit.

Un tânăr din Cluj, cu salariu de 8.000 de lei, cere sfaturi online pentru a-şi gestiona corect veniturile. Răspunsul internauţilor
Sursa foto: Profimedia
de Claudia Popovici    |    23 Aug 2023   •   18:06

Clujul este unul din orașele din România unde tinerii pot ajunge să câștige salarii în domeniul IT cuprinse între 8.000 şi 25.000 de lei.

Şi dacă majoritatea s-ar gândi să cheltuie acești bani pe vacanţe şi distracție, unii tineri caută soluţii pentru a investi sau a-şi gestiona corect veniturile.

Este şi cazul unui tânăr care a apelat la sfaturi online pentru a-şi gestiona eficient salariul de 8.000 de lei. 

”Gestionare salariu 8.000 lei

Salutare tuturor! Urmează să mă mut singur in chirie. Cluj. Preconizez 350 euro/luna...400 cu utilități. Îmi dați va rog un sfat cum sa gestionez banii? Am rate de 1300 lei/luna.

Vreau sa încep sa investesc din bani, sa creez un fond de urgență, sa pun banii la bursa/să cumpăr aur/să cumpăr Bitcoin, idk, ce mă sfătuiți? Voi cat dați pe mâncare?

Mersi mult!”, a scris tânărul pe platforma Reddit, citat de stiridecluj.ro.

Postarea tânărului a generat sfaturi utile pentru economisire şi investiții pe termen lung. 

"Ca sa știi cum să-ți gestionezi salariul, folosește regula 50/30/20. 50% din salariu pentru cele necesare traiului, adică mâncare, utilități, chirie etc. 30% pentru dorințe, gen ieșit la bere cu băieții, haine, telefon, laptop, vacanta etc. 20% investiții”,

"Eu zic ca poti sa pui deoparte un 1.500 chiar 2.000 lei pe luna daca ești disciplinat, hai sa zicem 1750",

După ce ai 10k lei lichidități și 5k euro în depozit, poți să te apuci de investiții", sunt doar câteva dintre soluțiile propuse tânărului de către internauţi. 

×
Subiecte în articol: Cluj bani economisiţi
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close