Antena 3 CNN Actualitate Locale Un nou centru balnear în România! Se deschide chiar înainte de Crăciun

Un nou centru balnear în România! Se deschide chiar înainte de Crăciun

Un nou centru balnear îşi deschide porţile în luna decembrie, după mai bine de 10 ani de la începerea lucrărilor.

Un nou centru balnear în România! Se deschide chiar înainte de Crăciun
de Alexandra Dima    |    20 Oct 2022   •   14:46

Centrul balnear din Borsec, care cuprinde un centru SPA și o bază de tratament, se va deschide în jur de 15-20 decembrie, a anunţat chiar primarul staţiunii, Mik Jozsef.

Noul complex la care se lucrează din 2011, are o suprafață de 2.900 metri pătrați și o capacitate de 1.000 persoane pe zi în sezonul de vară și 700 de persoane în timpul iernii. Investiția totală depășește 8 milioane de euro.

Centrul balnear va oferi în zona de spa, piscine interioare şi exterioare, saună finlandeză, infra-saună şi saună cu aburi, iar în zona balneo vor fi posibilităţi diverse de tratament, cum ar fi împachetări cu nămol, masaje sau terapie cu apă minerală caldă şi rece.

”Acuma suntem chiar la final și așa ne programăm ca prin 15-20 decembrie să facem deschiderea. Chiar se fac ultimele cumpărături pentru dotări, pentru materiale consumabile. Am selectat marea parte a personalului și încep angajările pentru personalul medical din 10 noiembrie iar pentru restul, din 1 Decembrie. E nevoie de 2, 3 săptămâni de training-uri pentru personalul care va lucra acolo proceduri, mai ales medicale. Bineînțeles că suntem în curs de avizare a centrului”, spune primarul, citat de Rador.

Costul tratamentelor se va calcula în funcție de prețul energiei și al lemnului utilizat. Totuși, pe viitor, aceste proceduri vor putea fi decontate parțial pentru beneficiarii de asigurări sociale și de sănătate, a mai precizat Mik József.

 

×
Subiecte în articol: Borsec
Parteneri
Elevii încep azi evaluarea națională
x close