Antena 3 CNN Actualitate Anunţ important pentru românii de peste hotare. Ce trebuie să faceţi pentru a vota prin corespondenţă

Anunţ important pentru românii de peste hotare. Ce trebuie să faceţi pentru a vota prin corespondenţă

Anunţ important pentru românii de peste hotare. Ce trebuie să faceţi pentru a vota prin corespondenţă
Sursa foto: foto: pixabay.com
01 Iul 2016   •   17:25

Dupa cozile infernale de la prezidentiale din 2014, autoritatile au introdus doua noi modalitati mai usoare de vot pentru romanii din diaspora. Primul pas esential este insa inscrierea in Registrul Electoral.

Mai putin de 2.000 de romani dintre cei aproape 5 milioane care traiesc in afara granitelor s-au inscris pana acum, in conditiile in care perioada de inscriere se incheie in doua luni, scrie Ziare.com.

Ministerul de Externe si Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) informeaza ca pana la data de 30 iunie au solicitat inscrierea in Registrul Electoral doar 1.788 de romani care locuiesc legal in strainatate.

Dintre cei 1.788, 1.281 au mentionat optiunea pentru votul prin corespondenta, iar 507 au optat pentru votul in sectiile de votare special amenajate, precizeaza AEP intr-un comunicat remis vineri Ziare.com.

Cele mai multe solicitari de inscriere s-au facut in Spania (184) si Republica Moldova (104).

Inscrierea in Registrul Electoral a debutat la 1 aprilie si se va incheia cu 90 de zile inainte de data alegerilor, care va fi la finalul lunii noiembrie sau inceputul lunii decembrie, in functie de cum o va fixa Guvernul.

In aceste conditii, Ziare.com atrage atentia asupra faptului ca termenul de inscriere in Registrul electoral expira, cel mai probabil, la sfarsitul lunii august sau in primele zile ale lunii septembrie.

Dupa problemele majore intampinate de romanii din strainatate la alegerile prezidentiale din 2014, autoritatile au introdus doua noi modalitati de vot pentru acestia, astfel incat ei vor putea vota in toamna:

Continuarea, pe Ziare.com.

×
Subiecte în articol: vot prin corespondenta
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close