Antena 3 CNN Actualitate Locuri de cazare libere în aproape toate staţiunile, în perioada sărbătorilor

Locuri de cazare libere în aproape toate staţiunile, în perioada sărbătorilor

Locuri de cazare libere în aproape toate staţiunile, în perioada sărbătorilor
24 Dec 2008   •   10:00

De Crăciun, toate drumurile duc la munte şi vestea bună este că au rămas locuri libere în aproape toate staţiunile. În unele cazuri, preţurile sunt cu până la 30 la sută mai mici faţă luna trecută, susţin operatorii din turism. În general, doar 25% dintre români pleacă de acasă de în perioada Crăciunului. De Revelion, însă, aproximativ 80% dintre turişti preferă ca destinaţie muntele sau staţiunile din străinătate, susţin specialiştii citaţi de Evenimentul Zilei.
Anul acesta, cele aproape 3.000 de locuri de cazare din zona Bran - Moeciu au fost rezervate pentru Sărbătorile de Iarnă în proporţie de 90%. Preţul unui sejur de cinci zile în zonă variază între 65 şi 120 de euro de persoană. Şi în Poiana Braşov locurile sunt ocupate în proporţie de 90%. Un Crăciun de cinci stele în Poiană depăşeşte 350 de euro de persoană. Pachetul include cină - bufet suedez, cu program de colinde, prânz tradiţional de Crăciun şi cină festivă românească, cu foc de tabără.
O altă destinaţie preferată de turişti este Valea Prahovei. Majoritatea unităţilor hoteliere şi a pensiunilor sunt ocupate în proporţie de 95%. La Sinaia un sejur de patru nopţi la un hotel de patru stele costă până la 800 de lei de persoană iar la unul de două stele, 400 de lei. Câteva locuri mai sunt disponibile şi la Cabana Bâlea Lac. Acolo preţurile pentru cinci zile de cazare pornesc de la 300 de euro. În schimb, la Cabanele Paltinu şi Bâlea Cascadă pentru două nopţi de cazare turiştii trebuie să scoată din buzunar 380 de lei.
Mii de turişti sunt aşteptaţi zilele acestea şi în staţiunile din judeţul Hunedoara. La pensiunile din zona Râuşor, preţurile la cazare sunt cuprinse între 25 şi 100 de lei pe noapte, iar la cele de pe Valea Cernei, ajung până la 140 de lei pe noapte. Şi în Maramureş mai sunt locuri disponibile. Preţurile sunt cuprinse între 30 şi 35 de euro pe zi, cu trei mese incluse. În schimb, la pensiunile din Delta Dunării, un sejur costă între 440 şi 850 de lei pe persoană.
Antena 3

×
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close