Antena 3 CNN Actualitate Loteria Română a fost executată silit de FRF, care a câştigat 5 milioane de euro

Loteria Română a fost executată silit de FRF, care a câştigat 5 milioane de euro

Loteria Română a fost executată silit de FRF, care a câştigat 5 milioane de euro
14 Feb 2008   •   16:47

Loteria Naţională a fost executată silit, joi, de către Federaţia Română de Fotbal. FRF a câştigat în instanţă procesul deschis pentru recuperarea a 20 la sută din încasările pronosticurilor sportive pe anii 2003, 2004 şi 2005. Este vorba de 5 milioane de euro. Tribunalul Bucureşti a admis acţiunea FRF, în decembrie anul trecut. Decizia mai poate fi contestată la intanţa superioară, chiar dacă a fost pusă în executare.

Potrivit legii, una dintre sursele de venit ale federaţiilor sportive naţionale este procentul de 20 la sută din încasările realizate din pronosticuri, făcute în competiţii gen ?Cupa României?. În consecinţă, Loteria Naţională are obligaţia de a plăti anual FRF 20 la sută din încasările din pronosticuri făcute la jocurile de noroc de competiţii de fotbal internaţionale sau "Cupa României".

Loteria Română a plătit o sumă de 1.475.000 de lei, reprezentând procentul din încasările la jocul Pronosport, însă FRF mai avea de încasat 17.140.125 de lei, dintre care 1.220.120 pentru jocul Pronosport. Pentru neplata sumei datorate, FRF a dat în judecată Loteria Naţională.

Directorul Loteriei Române: Nu este o problemă pentru Loterie să dea aceşti bani la FRF
Directorul Loteriei Române, Liliana Ghervasuc, a declarat pentru Antena 3 că Loteria nu este acuzată că nu a plătit nimic către FRF. Ea a invocat convenţiile semnate în perioada 2003-2005 şi în baza cărora plăţile au fost efectuate în mod corect. ?Tot profitul net noi îl transmitem la ANS. ANS poate să distribuie şi să transfere banii celorlalte federaţii pe proiecte?. Cu toate astea, ?nu este o problemă pentru Loterie să dea aceşti bani la FRF?, a conchis Ghervasuc.

Preşedintele FRF: E un câştig de justiţie
Mircea Sandu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, a calificat decizia de executare silită a Loteriei Naţionale drept ?un câştig de justiţie?. ?Loteria, ca să nu ne mai plătească pentru concursul Pronosport, a creat un nou joc, PariLoto, care este de fapt o concurenţă neloială a Pronosport-ului?, a acuzat preşedintele FRF.

Antena 3

×
Parteneri
Xi Jinping, primit la Paris de Macron și Ursula von der Leyen
x close