Antena 3 CNN Actualitate Lovitură devastatoare. Cel mai mare secret al lui Kovesi a fost, în sfârșit, devoalat

Lovitură devastatoare. Cel mai mare secret al lui Kovesi a fost, în sfârșit, devoalat

Lovitură devastatoare. Cel mai mare secret al lui Kovesi a fost, în sfârșit, devoalat
Sursa foto: foto: Agerpres
20 Sep 2018   •   22:00

Informații-bombă, prezentate de Mihai Gâdea, joi, la "Sinteza Zilei".

Fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, a sechestrat probe din dosare.

"Este o lovitură de proporții a Inspecției Judiciare. Acest raport este unul destul de amplu cu privire la încălcarea legii în mod dramatic de către Laura Codruța Kovesi, în calitate de procuror șef al DNA, iar informațiile sunt devastatoare.

La momentul în care Kovesi este înghesuită rău de tot de adevăr, în momentul în care apar dezvăluirile difuzate de Antena 3 cu procurorii Portocală și Onea, de la Ploiești, scandalul care a inflamat România, Kovesi îl pune pe Onea să facă conferință de presă, una ce se dovedește a fi devastatoare. Opinia publică vede un procuror care nu putea să vorbească bine românește, iar în momentul în care articula niște lucruri toată lumea care a trăit în comunism își aducea aminte de milițieni, de șefi de post și de securiști", a explicat Mihai Gâdea.

Drept urmare, Kovesi face propria conferință de presă, pentru prima dată în istoria activității sale de procuror șef al DNA, și vine la cacealma cu ceva ce se dovedește a fi o infracțiune.

Kovesi spune opiniei publice că are o înregistrare. De fapt, o plăsmuire, după cum a descoperit Inspecția Judiciară:

"Conform notei de relații dată de doamna Livia Săplăcan, purtător de cuvânt în cadrul Direcției Naționale Anticorupție și a datelor obținute în cadrul cercetării disciplinare au rezultat următoarele:

Întocmirea proiectului de comunicat de presă a fost amânată până luni dimineață, în jurul orelor 7.45 - 8.00, când, urmare a înmânării pe suport de hârtie de către procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a unor pasaje din înregistrarea unor convorbiri, purtătorul de cuvânt a început proiectul de comunicat.

Din verificările efectuate nu s-a putut stabili dacă vreunul dintre procurorii de caz au avut la cunoștință de preluarea parțială a înregistăprilor în comunicat și nici cine a fost persoana care a procedat la ascultarea înregistrărilor conținute de cei doi suporți și la transcrierea acestora în vederea preluării în comunicatul de presă. (...)

Față de aspectele constatate, se poate concluziona, în mod rezonabil, că în perioada 9.02 - 12.02.2018, CD-urile conținând înregistrările convorbirilor ambientale realizate de comisar-șef Florea Gabriela din cadrul Serviciului Teritorial Ploiești s-au aflat în posesia doamnei procuror Laura Codruța Kovesi, la această dată procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție.

Din verificări a rezultat faptul că la nivelul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Ploiești nu există nicio evidență privind expedierea adresei (...) și a celor două rapoarte anexate. (...) De asemenea, la nivelul Direcției Naționale Anticorupție - Structura Centrală nu există vreo înregistrare în Registrul Intrare-Ieșire a corespondenței ", se precizează în raportul Inspecției Judiciare.

Știre în curs de actualizare

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei

ȘTIRI

Raed Arafat despre planurile României pentru blackout

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close