Antena 3 CNN Actualitate Lucian Bode, despre ancheta asasinării afaceristului din Arad: ”Poliția Română își face treaba”

Lucian Bode, despre ancheta asasinării afaceristului din Arad: ”Poliția Română își face treaba”

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a oferit explicații despre dosarul asasinării afaceristului din Arad. Deși până acum autoritățile nu au transmis informații noi din cadrul anchetei, începută în luna mai, acesta susține că specialiștii trimiși de MAI se află încă în Arad.

Lucian Bode, despre ancheta asasinării afaceristului din Arad: ”Poliția Română își face treaba”
Sursa foto: Antena 3
de Adelina Miron    |    18 Aug 2021   •   10:10

„Eu vorbesc din perspectiva Ministerului Afacerilor Interne și vreau să vă spun că specialiștii trimiși a doua zi acolo de la București și din toată țara nu au părăsit Aradul niciun minut. Au fost, sunt și vor rămâne acolo cât timp este nevoie și până când vor reuși să furnizeze către cel care instrumentează dosarul, către procurorul de caz de la Parchetul General, toate elementele necesare. Din punctul de vedere al Poliției Române ne facem treaba și livrăm tot ceea ce ține de noi.”, a declarat Lucian Bode pentru Antena 3.

Lucian Bode, clarificări în cazul educatoarei ucise de soț: ”Victima nu făcea obiectul niciunui ordin de protecție în vigoare”

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a oferit clarificări, pentru Antena 3, în cazul educatoarei omorâtă de soț, în București. Lucian Bode dezminte informația apărută în spațiul public potrivit căreia existau mai multe ordine de protecție pentru femeia ucisă.

„Derularea evenimentelor a fost următoarea: Poliția Capitalei a fost sesizată prin 112 pe 12 august despre faptul că o femeie în vârstă de 48 de ani a fost găsită decedată într-o locuință din Sectorul 2. În urma unui apel anonim către poliție în data de 16 august a fost identificat prezumtivul autor al infracțiunii de omor. În această perioadă am desfășurat acțiuni specifice și am identificat prezumtivul autor.În acest moment cercetările sunt efectuate de Parchetul de pe Lângă Tribunalul București.

Pentru că s-a discutat  mult despre existența sau neexistența unor ordine de protecție. Instanța de judecată a emis un ordin de protecție față de prezumtivul autor pentru protecția fiicei victimei, în vârstă de 17 ani. Victima infracțiunii de omor nu făcea obiectul niciunui ordin de protecție în vigoare. 

Am dispus șefului Poliției Române declanșarea unor verificări specifice la nivelul Direcției Generale a Poliției Municipiului București.”, a explicat Lucian Bode.

×
Subiecte în articol: Lucian Bode asasinare afacerist Arad
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close