Antena 3 CNN Actualitate Lucian Dan Vlădescu a demisionat de la conducerea ANRMAP. Bogdan Dobrin va fi numit în locul său

Lucian Dan Vlădescu a demisionat de la conducerea ANRMAP. Bogdan Dobrin va fi numit în locul său

08 Iul 2013   •   18:36
Lucian Dan Vlădescu a demisionat, luni după-amiază, din funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP). Decizia de înlocuire a fost deja semnată de premierul Victor Ponta.

Potrivit unor surse gurvenamentale, în locul sau ar urma să fie numit Bogdan Dobrin, director în cadrul ANRMAP.

Vlădescu se afla la conducerea ANRMAP din luna mai a anului trecut, fiind numit imediat după instalarea Guvernului USL.
  
În urmă cu o săptămână, Mediafax a anunţat că pragul valoric în limita căruia instituţiile publice pot încheia contracte prin achiziţie directă, fără licitaţie, a fost dublat de la 15.000 euro la 30.000 euro pentru produse şi servicii şi ridicat de la 15.000 euro la 100.000 euro pentru lucrări, plafoane valabile începând cu luna iulie acest an, iar anumite regii autonome şi companii naţionale la care statul este acţionar absolut sau majoritar au fost scoase din categoria structurilor obligate să atribuite contracte prin licitaţii în baza OU 34/3006 privind achiziţiile publice.
   
Modificările au fost aprobate în Camera Deputaţilor, printr-un amendament introdus de reprezentanţi ai grupurilor parlamentare PSD, PNL şi minorităţilor naţionale la ordonanţa aprobată de Guvern la sfârşitul anului trecut, şi au fost sprijinite de ANRMAP.
   
Joi, premierul Ponta a susţinut, în faţa presei, că Guvernul nu a fost de acord cu exceptarea unor companii de stat de la obligativitatea licitaţiilor şi că ar putea "reinterveni" cu un act normativ de modificare a deciziei, adăugând totodată că majorarea pragului la achiziţii directe este agreată de Comisia Europeană.
     
    


×
Parteneri
Cum denunți polița RCA Euroins, pas cu pas
x close