Antena 3 CNN Actualitate Lucian Şova: În fiecare an se strică peste 300 de kilometri de cale ferată şi se repară 16 kilometri

Lucian Şova: În fiecare an se strică peste 300 de kilometri de cale ferată şi se repară 16 kilometri

Lucian Şova: În fiecare an se strică peste 300 de kilometri de cale ferată şi se repară 16 kilometri
12 Oct 2018   •   13:47

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, spune că în fiecare an se strică peste 300 de kilometri de cale ferată şi tot anual sunt reparaţi 16 kilometri, precizând că cei 23.000 de angajaţi ai Companiei CFR, cea care administrează infrastructura, ar putea repara calea ferată dacă ar exista resursa bugetară aferentă. El a solicitat CFR SA ca bugetul de anul viitor să fie realizat pe proiecte, nu pe fond de salarii.

Lucian Şova a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Mamaia, că începând de la 1 iulie 2019 va exista o ofertă mai largă de transport pe calea ferată şi din partea altor operatori, în afara celor existenţi în prezent pe piaţă.

“Vreau să menţionez că acest Regulament 1370 nu se referă doar la transporturile regulate de pasageri pe rutier, se referă şi la transportul de pasageri pe calea ferată. Deja am avut discuţii şi cu componenta sindicală şi cu componenta managerială, unde deja pregătim legislaţie şi vom implementa legislaţie tot în acest sens, de liberalizare. Începând de la 1 iulie 2019 vor găsi consumatorii români o ofertă mai largă de transport şi pe calea ferată din partea şi a altor operatori decât cei care sunt astăzi, fie că e vorba de compania naţională şi cei câţiva operatori privaţi”, a afirmat ministrul Transporturilor.

El a spus că dacă va exista susţinerea bugetară corespunzătoare atunci pot fi reduse foarte multe restricţiile de viteză care sunt în prezent în vigoare pe calea ferată, transmite news.ro.

×
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close