Antena 3 CNN Actualitate Luciano Pavarotti a încetat din viaţă (VIDEO)

Luciano Pavarotti a încetat din viaţă (VIDEO)

Luciano Pavarotti a încetat din viaţă  <font color=red>(VIDEO)</font>
06 Sep 2007   •   17:38

Celebrul tenor italian Luciano Pavarotti, în vârstă de 71 de ani, a murit. Anunţul a fost făcut de managerul tenorului, la reşedinţa acestuia din Modena, la ora 6, ora României. "Maestrul a purtat o îndelungată şi grea bătălie împotriva cancerului la pancreas, care, în cele din urmă, i-a luat viaţa. În nota care i-a definit întreaga viaţă şi activitate, el a păstrat o atitudine pozitivă până la sfârşit, când a sucombat ultimelor stadii ale bolii", a spus managerul. De altfel, în Italia existau speculaţii asupra decesului lui Pavarotti încă de miercuri seară.

Luciano Pavarotti a fost spitalizat la 8 august la Modena, din cauza unei "stări febrile", iar la 25 august a fost externat şi şi-a continuat perioada de convalescenţă acasă. Funeraliile celebrului tenor italian vor avea loc sâmbătă la Modena.

ASCULTAŢI CELE MAI ÎNDRĂGITE MELODII INTERPRETATE DE INEGALABILUL LUCIANO PAVAROTTI

Miercuri dimineaţă, Luciano Pavarotti exprima, într-un comunicat, "emoţia" pentru Premiul de "Excelenţă culturală" care i-a fost decernat în premieră. "Mă înclin, plin de emoţie şi gratitudine, în faţa premiului care mi-a fost oferit, deoarece îmi permite să celebrez magia unei vieţi petrecute în slujba artei", spunea Pavarotti.

IMAGINI DIN TIMPUL CONCERTELOR:
FELICIA FILIP ? PAVAROTTI A LĂSAT UN GOL ÎN SUFLETUL NOSTRU

PAVAROTTI - NESSUN DORMA

Pavarotti a fost considerat cel mai bun tenor al timpurilor noastre. Vocea sa inconfundabilă a fost auzită pe mai toate scenele mari ale lumii şi a fost aplaudată de milioane de oameni. S-a născut la 12 octombrie 1935, la Modena, în nordul Italiei. A debutat în lumea operei la 26 de ani, cu aria lui Rodolfo, din "La Boema", de Puccini. Tânărul tenor s-a făcut rapid remarcat prin vocea şi talentul său.

La 5 ani după debut, smulgea aplauzele publicului de la faimoasa Scala din Milano. În februarie 1972 a câştigat inimile americanilor, cu "La fille du regiment", la Opera Metropolitană din New York, pentru ca, în 1977, să obţină una din cele mai mari audienţe cu transpunerea pentru televiziune a rolului său preferat din Rodolfo.

În anii 80, Pavarotti era deja cunoscut în întreaga lume şi era laureat a numeroase premii Grammy, discuri de aur şi de platină. Avea milioane de fani. Tenorul cu voce de aur a entuziasmat China, în 1986, cu un concert la Marele Zid Chinezesc, iar în 1990, a i-a cucerit pe fanii fotbalului, când aria ?Nessun Dorma?, la lui Puccini, interpretată de el a devenit una din melodiile oficiale ale Campionatului Mondial din Italia. Tot atunci, în ajunul marii finale, a dat startul faimoasei serii de concerte ale celor 3 tenori, împreună cu Placido Domingo şi Jose Carreras.

În 1999, Pavarotti a venit la Bucureşti. A concertat la 11 august, chiar în ziua unei eclipse totale de soare. În scopuri caritabile, el a organizat faimoasele concerte ?Pavarotti şi Prietenii?, în care a chemat pe scenă vedete ale tuturor genurilor muzicale. În 1998, a cântat alături de cântăreaţa americană Vanessa Williams, la o emisiune a televiziunii NBC, la 3 ani după ce a interpretat cu formaţia U2 - "Miss Sarajevo", un hit care a cucerit topurile mondiale.

PAVAROTTI - VIAŢA UNUI TENOR

Antena3.ro

×
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close