Antena 3 Actualitate Lucrări de amploare pe aeroportul Henri Coandă

Lucrări de amploare pe aeroportul Henri Coandă

26 Oct 2018   •   12:05
Lucrări de amploare pe aeroportul Henri Coandă

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB), care administrează cele două aeroporturi ale Capitalei, a anunţat vineri că platforma numărul 1 a aeroportului Henri Coandă va fi extinsă cu 15.000 mp, valoarea investiţiei fiind de 12,7 milioane lei (2,72 milioane euro), fără TVA.

Astfel, platforma de staţionare a aeronavelor va fi extinsă cu patru noi poziţii de parcare a aeronavelor cu literă de cod C, scrie news.ro.

Contractul a fost semnat cu asocierea formată din Societatea de Construcţii Napoca şi UTI Grup, lucrările urmând a fi executate în 6 luni de la data emiterii ordinului de începere, potrivit companiei.

”Noile poziţii de parcare vor fi prevăzute cu instalaţii de iluminat moderne, pentru asigurarea operării în siguranţă, în condiţii de vizibilitate redusă sau noaptea, precum şi cu instalaţii de balizaj de categoria III ICAO. Pentru acestea vor fi asigurate reţele de utilităţi, inclusiv alimentare şi hidranţi de incendiu, canalizare a apelor pluviale, precum şi drenarea apelor de infiltraţie”, se arată în comunicat.

Director general al CNAB, Traian Panait, a subliniat că noua investiţie va creşte capacitatea de operare a platformelor cu 10%.

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close