Antena 3 CNN Actualitate Lucrările la calea ferată Bucureşti-Constanţa au fost oprite din lipsă de fonduri

Lucrările la calea ferată Bucureşti-Constanţa au fost oprite din lipsă de fonduri

Lucrările la calea ferată Bucureşti-Constanţa au fost oprite din lipsă de fonduri
11 Oct 2008   •   15:03

Lucrările la calea ferată Bucureşti-Constanţa, care ar fi trebuit să fie finalizate până în 2010, vor fi oprite din cauza lipsei banilor. Consorţiul Swietelsky-Wiebe-Takenara, a notificat CFR Infrastructură că la începutul lunii viitoare opreşte lucrul la tronsonul Feteşti-Constanţa. Constructorii lucrează, dar sunt nemulţumiţi că nu sunt plătiţi la timp. Efectul este că lucrările sunt mult întârziate.
De un an, trenurile Bucureşti-Constanţa merg cu 50 de kilometri pe oră şi pe o singură linie, acolo unde se lucrează. Directorul CFR Infrastructură spune că a cerut banii, la începutul anului, la Ministerului Finanţelor, dar îi primeşte cu întârziere. ?În acest moment avem trei facturi emise şi neachitate către grupul de constructori?, a precizat Constantin Manea, directorul general CFR Infrastructură şi a dat asigurări că vor fi plătite când se va face următoarea rectificare.
Pentru fiecare zi de întârziere, statul va plăti penalităţi, care se adaugă la cele 506 milioane de euro, valoarea contractului. Constructorii spun că linia nu va fi gata până în 2010, aşa cum trebuia, pentru că CFR Infrastructură nu a asigurat la timp materialele de construcţii şi nu a terminat exproprierile.
Antena 3

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close