Antena 3 CNN Actualitate Lucrările la centura de nord a Capitalei vor începe miercuri

Lucrările la centura de nord a Capitalei vor începe miercuri

Lucrările la centura de nord a Capitalei vor începe miercuri
20 Noi 2007   •   16:14

Miercuri încep lucrările de modernizare a centurii de nord a Capitalei. Şoseaua se va lărgi la 4 benzi şi va fi gata în următorii doi ani. Din primăvară, toată ţara se va transforma în şantier. Centura de vest a Ploieştiului va fi modernizată, dar autorităţile au în plan începerea lucrărilor la cel puţin nouă autostrăzi şi zeci de drumuri de interes turistic. La începutul anului, autorităţile vor selecta constructorii pentru centurile ocolitoare ale oraşelor Constanţa, Arad, Sibiu şi pentru autostrăzi din vestul, centrul şi sudul ţării.

Cu excepţia autostrăzii Comarnic-Braşov, care trebuie să fie gata în cel mult patru ani din momentul începerii construcţiei, celelalte trebuie să fie gata în cel mult doi ani fiecare. Pentru Comarnic-Braşov se aşteaptă un concesionar pînă în ajunul Crăciunului. Celelalte se construiesc cu bani de la buget sau din fonduri externe. Primul şantier care se deschide în primăvară este cel pentru centura oraşului Sibiu. „În sfârşit a fost finalizat proiectul. A ieşit un document foarte bun apreciat de specialiştii din companie chiar dacă a durat mai mult”, a declarat Mihai Grecu, directorul general al companiei de Autostrazi şi Drumuri Naţionale.

Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban va prezenta Guvernului o propunere pentru transformarea drumurilor forestiere, comunale şi judeţene în drumuri naţionale în zonele mai puţin exploatate turistic. Construirea drumurilor turistice ar putea costa un miliard de euro. Ministerul Transporturilor a identificat deocamdatã peste o sută de zone turistice care au nevoie de infrastructură ca să atragă turişti. Până vara viitoare trebuie realizate studii de fezabilitate pentru toate traseele.

Antena 3

×
Parteneri
Directorul ANM, Elena Mateescu, anunţă când vine vara în România
x close