Antena 3 CNN Actualitate Lucrările la pasajul Băneasa, parţial sistate

Lucrările la pasajul Băneasa, parţial sistate

Lucrările la pasajul Băneasa, parţial sistate
Sursa foto: Pasajul Baneasa
23 Mai 2009   •   20:18

Lucrările la pasajul Băneasa au fost parţial sistate, pentru a nu împiedica ancheta, în cazul accidentului de vineri seară. Inspectoratul de Stat în Construcţii va face o plângere penală împotriva firmei care realizează lucrările de canalizare, la pasaj. Măsura vine după ce trei muncitori au murit vineri, pe şantierul din acestă zonă. Procurorii şi inspectorii de la Protecţia muncii încearcă să afle cine e de vină pentru accident.

Unul din muncitorii prinşi sub malul de pământ şi-a sunat soţia cu puţină vreme înainte să aibă loc incidentul. Femeia spune că muncitorii ar fi fost obligaţi să continue lucrarea, deşi malul stătea să se prăbuşească.

Lucrarea de la Pasajul Băneasa aparţine Ministerului Transporturilor. Firma care a câştigat licitaţia, Lena, susţine că nu ea se ocupă de protecţia muncii, ci firma Marconstruct, care realizează lucrările de canalizare. Lena a fost, însă, amendată în 2008 şi 2009 de Inspectoratul Teritorial de Muncă pentru nerespectarea securităţii muncii.

Reprezentanţii Marconstruct susţin că normele de protecţie a muncii au fost respectate.

Inspectoratul de Stat în Construcţii nu este, însă, de aceeaşi părere şi va depune plângere penală împotriva firmei Marconstruct. De asemenea, inspectorii ITM spun că nu au fost înştiinţaţi de devierea reţelelor de canalizare şi nici de deschiderea acestei noi porţiuni de şantier.

Ministrul Muncii, Marian Sârbu a declarat că cei care vor fi găsiţi vinovaţi riscă ani grei de închisoare.

Antena 3

×
Parteneri
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate
x close