Antena 3 CNN Actualitate Lucrările la pasajul Basarab sunt sistate. Întârzierile înregistrează deja 15 luni

Lucrările la pasajul Basarab sunt sistate. Întârzierile înregistrează deja 15 luni

Lucrările la pasajul Basarab sunt sistate. Întârzierile înregistrează deja 15 luni
18 Sep 2008   •   19:45

Lucrările la pasajul Basarab au fost oprite la nicio lună de când Sorin Oprescu coordona autoritar activitatea muncitorilor. Constructorul a notificat primăria capitalei că nu şi-a plătit datoriile şi că nu mai are front de lucru.

Notificarea a fost făcută la începutul săptămânii iar şantierul este pustiu. Acum firma Astaldi intenţionează să dea în judecată primăria. Rezultatul imediat este o uriaşă întârziere şi prelungirea fără termen a blocajelor din trafic.

Totuşi primarul general nu pare să ştie asta: "Oficial primăria face verificări financiare căci Astaldi a cerut o suplimentare a fondurilor", a declarat Sorin Oprescu pentru Observator.

Italienii spun însă că suma suplimentară este infimă iar oprirea lucrărilor nu are nicio legătură cu asta. Ei au cerut plata lucrărilor deja făcute.

"În acest moment noi am suspendat efectuarea lucrării. Am încercat cu capacitatea noastră de finanţare să mergem mai departe dar am ajuns în imposibilitatea de a onora facturile către furnizori", susţine Emanuelle Lancellotti, reprezentantul firmei Astaldi.

Suma pentru care traficul stă degeaba blocat în zona Basarab este ridicolă: aproximativ 7 milioane de euro. Constructorul susţine că în această fază ar fi trebuit să primească 14 milioane dar s-ar mulţumi şi cu jumătate.

În plus, lucrările oricum nu pot avansa şi din cauză că primăria nu a făcut exproprierea terenurilor peste care va trece pasajul.

Construcţia pasajului Basarab are costuri estimate la circa 140 de milioane de euro. Finalizarea sa era prevăzută pentru martie 2009, dar lucrările sunt întârziate deocamdată cu 15 luni. Şi numărătoarea continuă.

Observator

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close