Antena 3 CNN Actualitate Ludovic Orban a anunţat începerea lucrărilor la centura Capitalei

Ludovic Orban a anunţat începerea lucrărilor la centura Capitalei

Ludovic Orban a anunţat începerea lucrărilor la centura Capitalei
13 Mar 2008   •   13:46

Ludovic Orban a anuntat începerea lucrărilor la centura Capitalei, proiect care "este fundamental pentru descongestionarea traficului din Bucureşti." Primul proiect va fi tronsonul de nord care face legătura intre autostrada A1 şi A2. Proiectul are ca scop "rezolvarea tuturor legăturilor care ies din Bucureşti şi intersecţia cu viitoarea autostradă care va fi construită", a declarat Victor Orban. Conform ministrului Transporturilor, lucrările la Centura Capitelei vor demara în decursul lui 2008 şi se vor încheia peste trei ani.

Ludovic Orban a precizat că fondurile pentru acest proiect nu vor veni de la bugetul de stat ci va fi realizat prin contract de concesiune. "Acest obiect de investiţii nu va fi finanţat de la bugetul de stat ci se va face prin contract de concesiune. Săptămâna viitoare se va semna contractul cu consorţiul care va asigura consultanţa financiară, juridică şi tehnică. La rectificarea bugetara am prevăzut 8 milioane de euro pentru contractul de consultanţă. Pe măsură ce vor continua expropierile vom suplimenta sumele", a spus Orban.

El a continuat precizând că procesul de expropiere a început, contractul cu firma care face exproprierea fiind deja semnat. Orban a mai declarat că au început demersurile pentru înfiinţarea Autorităţii de Transport Metropolitan, care "va viza toate programele de modernizare de transport rutier, metrou, si chiar feroviar din Capitală."

Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close