Antena 3 CNN Actualitate Ludovic Orban: Adolescenții sunt „răspândaci” de virus

Ludovic Orban: Adolescenții sunt „răspândaci” de virus

Ludovic Orban a declarat duminică seara că adolescenții nu se infectează la școală, ci când nu sunt supravegheați de părinți și profesori. „Adolescenții sunt răspândaci de virus”,afirmă premierul, care precizează că aceștia nu dezvoltă forme grave și majoritatea sunt asimptomatici.

Ludovic Orban: Adolescenții sunt „răspândaci” de virus
de Dan Gabor    |    08 Noi 2020   •   23:30

„Noi ne dorim ca învățământul să se desfășoare în clase. Pe de altă parte nu putem să facem abstracție de ceea ce se întâmplă în România din punct de vedere pandemic. La școală nu se infectează, dar se infectează în alte locuri, când nu sunt sub supravegherea părinților, bunicilor sau a profesorilor.

Și slavă Domnului, sunt destul ocazii în care tinerii sunt liberi, se întâlnesc. Adolescenții, nu numai la noi, în foarte multe țări din Europa, sunt analize făcute, adolescenții sunt răspândaci de virus. De ce? Pentru că ei nu dezvoltă forme grave, marea majoritate sunt asimptomatici, cu toate astea, ei transmit virusul”, a spus Ludovic Orban, la B1TV.

Premierul a afirmat că decizia de a suspenda cursurile pentru 30 de zile a fost luată și din cauza transportului. „Din păcate transportul nu se desfășoară în condiții de protecție sanitară, iar în orașele mari este clar că activitatea școlilor crește traficul, crește numărul de persoane din mijloacele de transport în comun și implicit mărește riscul de infecție”, a explicat Ludovic Orban.

 

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Începe runda a doua pentru „top jobs” în UE
x close