Antena 3 Actualitate Ludovic Orban avertizează: Carantinarea zonală ia locul stării de urgență

Ludovic Orban avertizează: Carantinarea zonală ia locul stării de urgență

de Maria Sabu    |    24 Iul 2020   •   22:15
Ludovic Orban avertizează: Carantinarea zonală ia locul stării de urgență
Sursa foto: hepta

Carantinarea zonală va lua locul stării de urgență, a anunțat vineri premierul Ludovic Orban cu precizarea că decizia va fi impusă unde există o răspândire amplă a noului coronairus.

"E o procedură de carantină pe baza evaluării făcute de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, cu avizul INSP. Prin ordinul comandantului acţiunii, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, se poate hotărî carantinarea unei localităţi, a unui sat, a unei comune, a unui cartier, a unei zone sau se poate şi a unei regiuni, dacă este vorba de o răspândire foarte mare a virusului.

(...) Când va fi necesar, vom lua decizia de a carantina orice comunitate locală unde există o răspândire amplă a virusului, în primul rând ca să protejăm zonele învecinate şi în al doilea rând să luăm măsurile în rândul comunităţii locale pentru a stopa răspândirea virusului", a declarat Ludovic Orban.

Obiectivul Guvernului este acela de reduce răspândirea virusului

"Am făcut o mobilizare fără precedent a instituţiilor de control. Practic, suntem într-o acţiune constantă, sigur, direcţionată strategic în special pe zonele în care există activităţi cu risc epidemiologic mare, tocmai pentru a-i apăra pe cei corecţi, pe cei care-şi apără sănătatea de cei care nu respectă legea şi regulile", a spus Orban.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close