Antena 3 CNN Actualitate Ludovic Orban, primele declaraţii după discuţiile cu Iohannis: "Nu am vorbit despre ministere. USR îşi dă cu părerea fără să fi luat noi o decizie"

Ludovic Orban, primele declaraţii după discuţiile cu Iohannis: "Nu am vorbit despre ministere. USR îşi dă cu părerea fără să fi luat noi o decizie"

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, se întâlneşte în această seară cu liderii liberali, după discuţiile avute cu preşedintele Klaus Iohannis. Fostul premier a stat de vorbă cu reporterul Antena 3 acreditat la PNL, Berta Popescu, şi i-a răspuns la mai multe întrebări.

Ludovic Orban, primele declaraţii după discuţiile cu Iohannis: "Nu am vorbit despre ministere. USR îşi dă cu părerea fără să fi luat noi o decizie"
de Cristi Popovici    |    08 Dec 2020   •   19:34

Fostul premier Ludovic Orban a discutat cu reporterul Antena 3, Berta Popescu, despre discuţiile avute marţi cu preşedintele Klaus Iohannis.

"A fost o analiză a alegerilor şi, evident, paşii pentru formarea unei majorităţi parlamentare şi pentru constituirea cât mai rapidă a unui guvern", a declarat Orban, la sosirea la sediul PNL.

Întrebat despre faptul că mai mulţi lideri USR-PLUS nu ar fi de acord ca ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, să fie viitorul prim-ministru, Ludovic Orban a declarat: "îşi dau cu părerea fără să fi luat noi o decizie de propunere a unui premier. Când se va lua o decizie instituţională în interiorul PNL, forurile statutare, o vom prezenta"

Întrebat de reporterul Antena 3 dacă preşedintele Iohannis şi-a anunţat preferinţa în privinţa numelui viitorului premier, Ludovic Orban a spus că acest aspect nu a fost discutat, dar este în dezbatere.

"A fost o discuţie legată de strategia de formare a majorităţii parlamentare şi de constituire a viitorului guvern. Avem negocieri cât de repede posibil. Nu am discutat despre ministere. Primul şi cel mai important lucru este programul de guvernare, pentru că el este baza acţiunii comune, mai ales ca vă fi vorba de un guvern de coaliţie. Programul de guvernare va fi baza acţiunii comune a guvernului susţinut de partidele de coaliţie", a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban.

Varianta Dacian Cioloş, ministrul Apărării, simple zvonuri

Întrebat de zvonul potrivit căruia Dacian Cioloş ar fi viitorul ministrul al Apărării, Orban a spus că nu a auzit de această variantă. "Până acum nu s-au deschis discuţii oficiale. Sunt discuţii, sănătate!"

La discuţiile cu Klaus Iohannis au participat mai mulţi lideri PNL, printre care şi Raluca Turcan, despre care există discuţii că ar ocupa scaunul de vicepremier şi în noul guvern care va fi format din PNL, USR-PLUS şi UDMR.

În acest moment sunt patru propuneri luate în calcul de PNL pentru numele viitorului premier: Nicolae Ciucă, actualul premier interimar, Virgil Popescu - ministrul Economiei, Siegfried  Mureşan, europarlamentar şi Ilie Bolojan, fostul primar al Oradei.

 

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban Klaus Iohannis

ȘTIRI

Cât vom plăti la electricitate după eliminarea subvenţiilor

Parteneri
Șeful ANAF a demisionat! Mesajul transmis de Lucian Heiuș
x close