Antena 3 CNN Actualitate Ludovic Orban se întoarce din Franţa şi începe să-şi "ungă" primarii. Nicuşor Dan, primul pe listă

Ludovic Orban se întoarce din Franţa şi începe să-şi "ungă" primarii. Nicuşor Dan, primul pe listă

Deşi le-au fost validate mandatele de primari de câteva zile, Nicuşor Dan şi Vergil Chiţac (Constanţa) nu au depus încă jurământul, întrucât l-au aşteptat pe premier să se întoarcă din Franţa, acolo unde a efectuat o vizită oficială.

Ludovic Orban se întoarce din Franţa şi începe să-şi "ungă" primarii. Nicuşor Dan, primul pe listă
Sursa foto: Hepta
de Cristi Popovici    |    28 Oct 2020   •   22:48

Premierul a terminat miercuri vizita oficială efectuată în Franţa, acolo unde a semnat mai multe documente cu omologul său francez, care vizează întărirea parteneriatului strategic dintre cele două ţări.

Joi, Ludovic Orban îşi reia activitatea în România, iar primele acţiuni au iz electoral. Premierul pare mai preocupat de campania electorală, decât de strategia de combatere a pandemiei de COVID.

Aşadar, joi la ora 12.00, prim-ministrul va participa la ceremonia de depunere a jurământului de către Nicuşor Dan la primăria Capitalei, pentru ca mai apoi să plece la Constanţa, unde îl va onora cu prezenţa sa şi pe primarul ales de aici, Vergil Chiţac. 

Ludovic Orban va participa, la ora 17.30, şi la depunerea jurământului de către Mihai Lupu, candidatul PNL care a câştigat şefia Consiliului Judeţean Constanţa.

Nicuşor Dan a fost criticat de primarul în funcţie al Capitalei, Gabriela Firea, că întârzie depunerea jurământului, tocmai pentru ca ceremonia să se desfăşoare şi în prezenţa premierului.

În replică, primarul ales a spus că întârzierea depunerii jurământului a fost cauzată de PSD, care a depus 52 de contestaţii la Tribunal împotriva validării mandatului său, respinse în cele din urmă de instanţă.

 

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close